Το αφήγημα «άμυνας» του Τσίπρα και το επεισόδιο Σκουρλέτη με Κουρουμπλή

Στην Βουλή έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς σήμερα θα συζητηθεί η πρόταση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά, μετά τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την όλη υπόθεση, καθώς όλα δείχνουν ότι η σχετική  διαδικασία θα κρατήσει μέχρι και τα τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παρότρυναν τον πρώην υπουργό στην σημερινή του ομιλία να ζητήσει από το σώμα να παραπεμφθεί η υπόθεση κατευθείαν στην τακτική δικαιοσύνη καθώς θεωρούν ότι αυτή θα είναι η κατάληξη της πλειοψηφίας. Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι θα καταφέρουν να αποφύγουν την καθημερινή παρουσία του θέματος στα ΜΜΕ.

Το αφήγημα «άμυνας» του Τσίπρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας, μάλιστα, χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του παρουσίασε το αφήγημά άμυνας του έναντι της υπόθεσης Παππά. «Η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να αξιοποιεί την πανδημία προκειμένου να προχωρά απευθείας αναθέσεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Από τα σκάνδαλα Σκοιλ Ελικικου του κ. Βρούτση ως τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων της κ. Νικολάου, τις υπερτιμολογήσεις Πατούλη και από τις αναθέσεις Μηταράκη ως το σκάνδαλο Κεραμέως με τη CISCO. Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση όμως, έχει το θράσος να εγκαλεί διαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για υποθέσεις σκανδάλων. Και να στήνει τώρα δεύτερο ειδικό δικαστήριο για υπουργό του  ΣΥΡΙΖΑ χωρίς στοιχεία. Ο Μητσοτάκης όσο φθείρεται τόσο πιο επικίνδυνος γίνεται. Καταστολή, συκοφαντία, fake news, ποινικοποίηση πολιτικής ζωής».

«Δεν θα πέσουν σαν ώριμο φρούτο»

Αναφερόμενος ακόμα στην εικόνα της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «τον τελευταίο 1,5 μήνα βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονης και ταχείας κυβερνητικής φθοράς επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται. Δεν θα πέσει όμως η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες», ανέφερε.

Επεισόδιο Σκουρλέτη με Κουρουμπλή

Χθες, πάντως, παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώθηκε στην σημερινή μέρα και στις προθέσεις της ΝΔ σχετικά με  την παραπομπή Παππά υπήρξε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πάνο Σκουρλέτη και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για το τι είδους κόμμα πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ…