Την άποψη ότι ο πρωθυπουργός κρατά ακόμα «ζωντανό» το σενάριο των πρόωρων εκλογών
εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη στο STAR.

«Ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε εκλογές, γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του θα παράξει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Με την πανδημία αναγκάστηκε να εφαρμόσει μία πολιτική επιδοματική έξω από το πρόγραμμά του. Τώρα αρχίζει να εφαρμόζει την πολιτική του, με τον πτωχευτικό, το εργασιακό, το ασφαλιστικό, τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει και ο μέσος πολίτης τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρό ροκ στην αντιπολιτευτική τακτική

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο σενάριο περί σκληρού ροκ στην αντιπολιτευτική τακτική λέγοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του σε χλωρό κλαρί μέσα και έξω από τη Βουλή», θυμίζοντας την τακτική «σκληρού ρόκ» που είχε χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Λαλιώτης απένατι στη ΝΔ, τα χρόνια που το πράσινο Κινημα ήταν πανίσχυρο.

Πως σχολίασε τις δημοσκοπήσεις

Απαντώντας πάντως σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται να καρπώνεται στις δημοσκοπήσεις την οποία δυσαρέσκεια υπάρχει για την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η καλύτερη δημοσκόπηση κάθε φορά είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα να κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουν μία εναλλακτική για τη χώρα. Χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

«Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί»

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την οικονομία αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στο «μαξιλάρι» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους: «Το θέμα δεν είναι να ευημερούν οι αριθμοί αλλά να δυστυχούν οι συμπολίτες μας. Τριάντα επτά δισεκατομμύρια αφήσαμε ως μαξιλάρι στον κ. Μητσοτάκη για να κοιμάται ήσυχος, αλλιώς θα είχαμε χρεοκοπήσει» είπε χαρακτηρστικά και πρόσθεσε: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία ελπίδα. Ωστόσο το κρίσιμο είναι αν θα υπάρξει έγκαιρη απορρόφηση και δεύτερον αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ή θα δοθούν για άλλη μια φορά σε δέκα επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης μέρας. Αν η ανάπτυξη μετά από ύφεση 8,5% θα είναι συμπεριληπτική. Ο εργαζόμενος θα δει μείωση ή αύξηση μισθού; με το νέο νομοσχέδιο θα δει μείωση. Θα αφορά τον μικρομεσαίο επιχειρηματία που κινδυνεύει με λουκέτο; Αν θα αφορά τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυτοαπασχολούμενο».

Τι είπε για το εργασιακό

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, το Εργασιακό λέγοντας: «Με ρωτάτε αν υπάρχουν θετικά άρθρα; Ξέρετε την παροιμία που λέει «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι;». Τα λίγα θετικά άρθρα στο εργασιακό είναι ο φερετζές για να καλύψει μια πολύ μεγάλη αμαρτία. Ο κ. Μητσοτάκης λέει είναι παρωχημένο το 8ωρο και το κάνει 10ωρο με ίση αμοιβή. Και αυξάνει τον αριθμό των νόμιμων υπερωριών. Και φέρνει προϋποθέσεις για να δουλεύει ο εργαζόμενος και Κυριακή, να γίνει λάστιχο. Πώς θα λύσουμε το δημογραφικό; Όταν θα βάζουμε τα νέα ζευγάρια να δουλεύουν δεκάωρα και Κυριακές; πώς θα κάνουν οικογένεια, πώς θα στηριχθούν; Μας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας ή τα κέρδη μονάχα κάποιων επιχειρηματιών; Το εργασιακό είναι ένα γραμμάτιο σε όσους στήριξαν προεκλογικά τον κ. Μητσοτάκη», κατέληξε.