Αφορμή οι αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους καταστηματάρχες στην Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη ο πρόεδρος τoυ ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το αίτημα του κόμματος του να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των ειδικών, ενώ ζητάει από την κυβέρνηση «να αποζημιώσει όσους δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα τους».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας. Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο. Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου «με σχέδιο» την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα».

Υποστηρίζουν ακόμα ότι «εξ αρχής η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο με αποτέλεσμα η χώρα να μπει στο πιο μεγάλο lockdown σε όλη την Ευρώπη και τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά όταν τα κρούσματα και οι διασωληνομένοι ήταν πολύ λιγότεροι. Τα ανοίγει τώρα που τα κρούσματα είναι παρά πολλά, οι επιστήμονες επιφυλακτικοί γιατί ζητούν rabed test ενώ τα νοσοκομεία βρίσκονται πριν την κατάρρευση. Μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας: «Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα. Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο». «Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη», πρόσθεσε.