Οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου

Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας στην Τουρκία, με κύριο θέμα φυσικά τις επαφές Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει το Συμβούλιο για  διαβουλεύσεις με την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι παρών θα είναι και ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ, οι διαβουλεύσεις με την Ελλάδα, η «νέα περίοδος» που ξεκινά στις σχέσεις με την Αίγυπτο, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα ενημερώσει τα μέλη του Σ.Ε.Α. για τις συζητήσεις που είχε στην Ελλάδα, κατά τη επίσκεψή του στην Αθήνα, και τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Όσον αφορά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, και ενόψει της πρώτης συνάντησης του Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους S-400 που αποτελούν «αγκάθι» στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον και όχι μόνο.

 Για τις επαφές με την Αίγυπτο που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα και θεωρούνται «θετικές» από την Τουρκία, θα αξιολογηθούν οι εξελίξεις και εάν αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών.

Πηγή: parapolitika.gr