«Μέσα στον Νοέμβριο όποιος κάτοικος έχει κτίριο που έχει χαρακτηριστεί κόκκινο και προχωρήσει σε κατεδάφισή του, θα δοθεί μια προκαταβολή 14.000 ευρώ»

Στο Δαμάσι του Τυρνάβου βρέθηκε την Κυριακή, προκειμένου να ενημερώσει τους σεισμόπληκτους κατοίκους ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Σε κάθε φυσική καταστροφή χτίζουμε πάνω στο πλαίσιο της αντιμετώπισης για να πηγαίνουν πιο δίκαια και πιο γρήγορα τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Στις τελευταίες φυσικές καταστροφές με εντολή πρωθυπουργού, ανοίξαμε μια πλατφόρμα που δίνεται προκαταβολή έναντι των χρημάτων που θα πάρει κάποιος για να φτιάξει το σπίτι του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε πως: «Μέσα στον Νοέμβριο όποιος κάτοικος έχει κτίριο που έχει χαρακτηριστεί κόκκινο και προχωρήσει σε κατεδάφισή του, θα δοθεί μια προκαταβολή 14.000 ευρώ, ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για να χτίσουν ξανά το σπίτι τους».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε ότι: «Στο Δαμάσι θα γίνει ότι θα γίνει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας,που επλήγησαν από την κακοκαιρία».

Η περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με δέσμευση του κ. Αγοραστού θα προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση των ζημιών ουσιαστικά και όχι με προχειρότητα, απλά και μόνο για να γίνει κάτι, όπως εξήγησε.

Τέλος, ανέφερε πως περίπου στα μέσα Νοέμβρη θα αρχίσει ηλεκτρονικά η διαδικασία υποβολής των αιτημάτων και με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα μπορούν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί.