Ανοικτή εκδήλωση για το περιβάλλον διοργανώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορευόμενος με το κίνημα των Πρασίνων που στην Ευρώπη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Παρόντες οικολόγοι, καθηγητές και η Ρένα Δούρου

Στην εκδήλωση που θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Περιβάλλον την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση, υπό τον τίτλο: «Ελλάδα+Περιβάλλον», θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάγκη μίας πράσινης «επανάστασης» στην Ελλάδα. Στην συζήτηση που θα γίνει θα πάρουν μέρος οι Κατερίνα Ανδρικοπούλου- Σακοράφα, τ. Συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων και Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, ο Μανώλης Πλειώνης, καθηγητής ΑΠΘ, Διευθυντής & Πρόεδρος ΔΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου, ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος ΕΣΕΕ (Ελληνική Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας), ο Αθανάσιος Σαββάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace ,ο Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών, ο Σωκράτης Φάμελλος, πρώην υπουργός, τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πέτη Πέρκα, βουλευτής, αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος-ΠΣ, η Ρένα Δούρου, τομεάρχισσα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Από τα κάτω προετοιμασία του κλιματικού νόμου

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η χώρα μας χρειάζεται, το συντομότερο, ένα σαφή κλιματικό νόμο με συγκεκριμένα χρονικά βήματα που θα συνδέεται με τον προϋπολογισμό, και θα εισάγει το κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία Προσθέτουν ακόμα ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι Ποιότητα Περιβάλλοντος, Δίκαιη Κοινωνία και Ισχυρή Οικονομία δεν μπορούν παρά να γίνουν πραγματικότητα όλα μαζί και από κοινού. Αν ένα από τα τρία λείπει θα αποτύχουμε σε όλα. Το πραγματικό ζήτημα με οικονομικούς όρους δεν είναι αν πρέπει να υλοποιήσουμε την πράσινη μετάβαση αλλά πως θα το κάνουμε.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα μειωθεί αντίθετα η πράσινη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθεί για να βρουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές οι εργαζόμενοι, περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες οι μικρομεσαίοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται με τους Πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ για ένα νέο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο για μα ισχυρότερη και ανθεκτικότερη οικονομία». Σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει ήδη ανακοινώσει ότι εκτιμά και στηρίζει την από τα κάτω προετοιμασία του κλιματικού νόμου, το έχει δηλώσει και στις περιβαλλοντικές ΜΚΟ και στη Βουλή, και θα υπερασπιστεί αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζοντας τη μείζονα σημασία της.