«Ο πατέρας μου ήταν ένας από τους ειρηνοποιούς και αισθάνομαι περήφανος για αυτό», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας

Αναμνήσεις από τα παλιά έφερε στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά «Σασμός». Τις προάλλες αναφέρθηκε στο σίριαλ καθώς θυμήθηκε ότι ο πατέρας του στο Ρέθυμνο είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή προκειμένου να λύνονται οι προσωπικές διαφορές μεταξύ των ντόπιων και να μην εξελίσσονται σε αιματηρές βεντέτες, όπως στηη τηλεοπτική σειρά.

«Όποιος παρακολουθεί τη σειρά, καταλαβαίνει τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτές τις κοινωνίες και πολύ περισσότερο τι συνέβαινε σε αυτές τις κοινωνίες μερικά χρόνια πριν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον Alpha, το κανάλι όπου προβάλλεται ο «Σασμός».

«Θυμάμαι περιπτώσεις με εντάσεις μεταξύ οικογενειών. Υπήρχαν άνθρωποι με ένα ιδιαίτερο κύρος, που αναλαμβάνουν τον ρόλο του μεσίτη. Αν πετύχει ο «σασμός» τότε γίνονται σύντεκνοι, συμπεθεριάζουν οι οικογένειες και με αυτό τον τρόπο επέρχεται μια ανακωχή. Ο πατέρας μου ήταν ένας από τους ειρηνοποιούς και αισθάνομαι περήφανος για αυτό. Ήταν ένας άνθρωπος με κύρος και πολλές φορές τα έφερνε έτσι τα πράγματα ώστε να μεσολαβεί για να υπάρχει εκτόνωση των εντάσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Λέτε με αφορμή το σίριαλ και τις αναμνήσεις που του έφερε ο υπουργός να επιδιώξει να αναλάβει ανάλογο ρόλο για να κατασιγάσει τα πολιτικά πάθη και τις έριδες που δίνουν και παίρνουν ιδιαίτερα αυτή την εποχή;

Πηγή: parapolitika.gr