Καυστικός κατά των ανθρώπων που αγνοούν τις προειδοποιήσεις για τη λήψη μέτρων ασφαλείας για τη διασπορά του κορωνοϊού ήταν ο Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος προπονητής μίλησε στην «Gazeta Sportulor» και τόνισε πως υπάρχουν πιο δύσκολες καταστάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Ρουμανία την περίοδο του Κομμουνισμού:

«Εμείς οι Ρουμάνοι είχαμε συνηθίσει στις απαγορεύσεις. Όταν άρχισε να επιβάλλεται η χρήση μάσκας λόγω της πανδημίας, ο καθένας βρίσκει μία δικαιολογία. Άκουσα έναν Γάλλο και ενόχλησε το ύφος του: εμείς είμαστε συνηθισμένοι στην ελευθερία, δεν φοράμε κάτι τέτοιο.

Πως θα του φαινόταν εάν ζούσε στη Ρουμανία πριν το 1990, όταν έβαζες το αυτοκίνητο στο γκαράζ σου τον Νοέμβριο και το ξαναέβγαζες τον Απρίλιο; Όλοι υπομέναμε πράγματα, 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Ή να περιμένεις στην ουρά τρεις ώρες για να πάρεις 20 γραμμάρια βούτυρο; Φυσικά, δεν θέλω να συμβεί ξανά. Αλλά εάν έχεις ζήσει με τέτοιους περιορισμούς, δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνηθίσουν για λίγο με μάσκες ή άλλα μέσα ασφαλείας σε τέτοια εποχή.

Εύχομαι να περάσουμε αυτό το τεστ της ζωής και να είμαστε χαρούμενοι για να απολαύσουμε το μέλλον που μας επιφυλάσσει η μοίρα. Η πανδημία περιορίζει τη ζωή μας. Αλλά όποιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να συνηθίσει τη μάσκα, ας πάει σε ένα νοσοκομείο και να δει τους διασωληνωμένους. Αυτοί θα χαίρονταν εάν έπρεπε απλά να φορέσουν μάσκα, γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν κανονικά. Πρέπει να δεχτούμε μερικά πράγματα στην καθημερινότητα μας και στον αθλητισμό».

Πηγή: parapolitika.gr