Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατά την διάρκεια συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αυτό που έπρεπε να γίνει και δεν έγινε τον ταραχώδη εκείνο Αύγουστο του 2015 ήταν να ανοίξουν τις θυρίδες των τραπεζών, επαναφέροντας έτσι στο προσκήνιο τα “παλαβά” σχέδια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της περιόδου που μελετούσαν εναλλακτικά πλάνα όπως το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων, την επιδρομή στο Νομισματοκοπείο, αλλά και το φλερτ με τη δραχμή.

Ειδικότερα, ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη για τις τιμολογήσεις φαρμάκων που δεν έγιναν το 2015 – παρά την ύπαρξη σχετικού νόμου – ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απάντησε ότι δεν βγήκε δελτίο τιμών λόγω της κατάστασης, επειδή, δηλαδή, εκείνη την περίοδο η χώρα βρισκόταν κοντά στη χρεωκοπία, ενώ φέρεται να πρόσθεσε ότι μεταξύ αυτών που δεν έγιναν τον Αύγουστο του 2015, ήταν και ότι δεν άνοιξαν οι θυρίδες των τραπεζών – λόγω των αντιδράσεων – που μέσα έκρυβαν δισεκατομμύρια.

Για να ανοίξουν θυρίδες, όπως είναι γνωστό, χρειάζεται εισαγγελική εντολή, άρα ο Παύλος Πολάκης παραδέχεται επίσης ότι σκέφτονταν να προχωρήσουν παράνομα σε μια τέτοια κίνηση.

Πέρα από την παραδοχή-έκπληξη η κορύφωση ήρθε λίγο μετά στην προανακριτική με τον Παύλο Πολάκη να τονίζει ότι και άλλα πράγματα δεν έγιναν τότε, ενώ έπρεπε να γίνουν, όπως το άνοιγμα των θυρίδων τον Αύγουστο!

Υπενθυμίζεται ότι το άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων είχε πέσει στο “τραπέζι” αρκετές φορές και άλλες τόσες έχει διαψευστεί.

Τον Ιούλιο του 2015 η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε κάνει μια δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, λέγοντας: «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα». Λίγο μετά, όμως, αντιλαμβανόμενη το σάλο που προκάλεσε με τις δηλώσεις της, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να ανοίξει θυρίδες και να πάρει χρήματα.

Ανάλογες απόψεις είχε εκφράσει και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε τονίσει ότι υπάρχουν περί τις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και για αυτό πρέπει να οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί.