Ο εκνευρισμένος σύμβουλος κύριος Άλεξ Πατέλης

-Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Σύμφωνα λοιπόν με την πηγή μου, το πρωί της περασμένης Παρασκευής ποιος είδε τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Κυριάκου και δεν τον φοβήθηκε. Για όσους δεν το γνωρίζουν σύμβουλος επί των οικονομικών του πρωθυπουργού είναι ο εξαίρετος και καλοσπουδαγμένος οικονομολόγος Άλεξ Πατέλης. Με αφορμή την αποκάλυψη της στήλης για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ο εν λόγω, βγήκε στην κυριολεξία στην ταράτσα (γιατί δεν υπάρχουν κεραμίδια) του Μεγάρου Μαξίμου.

-Δεν ξέρω σε ποιον ή ποιους τηλεφωνούσε. «Να τον συλλάβετε…» ακούστηκε να λέει, προφανώς μιλώντας για την αφεντιά μου. Και επέμενε, προφανώς γιατί ο Άλεξ θεώρησε ότι η αποκάλυψη μιας είδησης από έναν δημοσιογράφο είναι αδίκημα. Φυσικά οι συνομιλητές του (ουκ έστιν αριθμός) δεν έδιναν σημασία στα όσα ουρλιάζοντας τους ζητούσε ο πάντα ψύχραιμος κύριος Πατέλης. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, τελικά φτηνά τη γλίτωσα.

-Φυσικά αντί να ασχολούνται με τους δημοσιογράφους που απλώς κάνουν την δουλειά τους, καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τις ναυαγισμένες τράπεζες και τους επιπόλαιους τραπεζίτες, που δεν μπορούν να προστατεύσουν (πλέον) τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες. Γιατί δεν νομίζω να πιστεύει ο Άλεξ ότι το powergame.gr έχει βάλει κοριό στο γραφείο του Βασίλη Ψάλτη. Και κάτι τελευταίο. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν πλέον πιο ικανοί στην διαχείριση της πληροφορίας από τα παλικάρια της V+O, τόσο πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις θα κάνουν.

-Αντί λοιπόν ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού να αναζητά φαντάσματα και να ζητά παρεμβάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ας ζητήσει από τους τραπεζίτες, να απομακρύνουν τη μία και μοναδική εταιρεία επικοινωνίας (και όχι μόνο) που διατηρεί συμβόλαια με τρεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς). Α και κάτι τελευταίο που μπορεί να θεωρείται και λεπτομέρεια. Αν δεν κάνω λάθος, η στήλη αποκάλυψε μια είδηση που απλώς επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα από την ίδια την Alpha Bank. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες…

! Μετά την αλλαγή στη καρέκλα του CEO στην Ελλάκτωρ μαθαίνω (και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή) ότι οι Ολλανδοί έχουν αποφασίσει να «επιστρατεύσουν» στελέχη της κατασκευαστικής που διαθέτουν, προκειμένου να ξαναβάλουν μπροστά την ΑΚΤΩΡ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον όμιλο Βαξεβάνη

-Σαν να μην έφταναν όλα αυτά που καταθέτει τις τελευταίες μέρες στην Προανακριτική της Βουλής, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας για το πως εκδόθηκε η εφημερίδα Documento, χθες το απόγευμα «έσκασε» μύτη στα αγαπημένα του Βαξεβάνη social media, μια αφίσα υπό τον τίτλο: «Ο Κώστας Βαξεβάνης έχει αναστολές μόνο όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους του».

-Οι άθλιοι που σκέφτηκαν να «χτυπήσουν» σ’ αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία τον γνωστό εκδότη, πέραν των όσων καταγγέλλουν για τις συνθήκες εργασίες στα μαγαζιά του πρώην υπαλλήλου του Καλογρίτσα, απευθύνουν πρόσκληση για συγκέντρωση, κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας Documento. Δηλώνω αλληλέγγυος στον εκδότη Κώστα και απαιτώ από τους αναγνώστες της στήλης να συμπαρασταθούν όπως μπορούν στον δοκιμαζόμενο συνάδελφο.

-Όσο για τις λεπτομέρειες περί εργασιακού μεσαίωνα, είμαι σίγουρος ότι ο πολύ καλός νομικός του Βαξεβάνη, Ιωάννης Απατσίδης, θα βρει την φόρμουλα για να μηνύσει όσους αδυνατούν να κατανοήσουν την εργοδοτική κουλτούρα που «εισάγει» ο διάδοχος του Καλογρίτσα στην έκδοση του Documento.

? Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείπνησε στο σπίτι γνωστού δημοσιογράφου με πασίγνωστο επιχειρηματία, που αναπτύσσει εδώ και χρόνια έντονη δράση στον χώρο της ενέργειας. Το δείπνο πήγε περισσότερο από καλά αν κρίνω από διάφορα που πιάνω στην πιάτσα.
Χτυπούν την πόρτα Παπαγγελόπουλου

-Περί τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, έμαθα ότι δικαστικός επιμελητής (τι θράσος κι αυτό) χτύπησε την πόρτα της πολυτελούς οικίας Παπαγγελόπουλου (ναι του γνωστού Μίμη) στον Διόνυσο. Θα μου πείτε και εύλογα, μα είναι δυνατόν να διαθέτει πολυτελή βίλα ένας συνταξιούχος εισαγγελέας; Η απάντηση είναι ναι. Ο άνθρωπος και δεν το έχει κρύψει υπήρξε τυχερός στον γάμο του. Πούλησε λοιπόν την προίκα που είχε πάρει σε κοσμοπολίτικο νησί και έφτιαξε ένα παλάτι δίπλα στο πατρικό του Αλέξη Τσίπρα στον Διόνυσο.

-Παρά το γεγονός ότι δηλώνει ως μόνιμη κατοικία την Ηλιούπολη, την Παρασκευή (αν δεν κάνω λάθος) τον επισκέφτηκε δικαστικός επιμελητής για να του παραδώσει την αγωγή που κατέθεσε εναντίον του, ο Ελληνοισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Όπως ήταν λογικό ο Μίμης, άρχισε να φωνάζει λέγοντας: «Πού με βρήκατε, δεν ντρέπεστε κ.α.». Απολύτως λογική αντίδραση, αφού προφανώς δεν είχε συνηθίσει τον «κόντρα» ρόλο. Σε όλα τελικά υπάρχει και η πρώτη φορά, που δεν αφήνει πάντα γλυκιά γεύση…