Επισκέπτεται την χώρα μας για τρίτη φορά από την εκλογή του

Σε συνέντευξή του στο ισπανικό ραδιόφωνο Radio Cope, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στις χώρες που πρόκειται να επισκεφθεί στο μέλλον και αναφέρθηκε σε ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα.

 «Η επιλογή μου, έως τώρα, σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στην Ευρώπη είναι οι μικρές χώρες. Η πρώτη που επισκέφθηκα ήταν η Αλβανία και ακολούθησαν πάντα μικρές χώρες. Τώρα έχω προγραμματίσει επίσκεψη στη Σλοβακία και στη συνέχεια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Μάλτα», δήλωσε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα.
Είναι η τρίτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέπτεται τη χώρα μας, από την στιγμή που εκλέχθηκε. 

 Το παρασκήνιο της επίσκεψης

 Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Ελλάδα τον Σεπτέμβρη (ή το πολύ αρχές Οκτωβρίου) αποδεχόμενος την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 Η Πρόεδρος είχε ενημερώσει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι προσκάλεσε τον Πάπα στην Ελλάδα, ενώ  και ο πρωθυπουργός είχε ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο με τη σειρά του για την επίσκεψη του Πάπα στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνήσει προ μηνών στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας με αφορμή, τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και  την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

 Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε ευχαριστήσει τότε τον Πάπα για τις υποστηρικτικές του δηλώσεις ζητώντας του να ασκήσει και αυτός, από την πλευρά του, όλη του την επιρροή ώστε να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου.