Βελτιώνεται σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδος, καθώς σύμφωνα με τον νέο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), η χώρα μας ξεχωρίζει αφού και πάλι τα νησιά του Ιονίου καταγράφονται με «πράσινο» χρώμα, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα με πορτοκαλί.

Αντίθετα το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει αποτυπωθεί με σκούρο χρώμα που δείχνει και την έξαρση της πανδημίας στις περιοχές αυτές.

xartis66

Το ECDC ανανεώνει τα δεδομένα του κοροναϊού για όλη την Ευρώπη, αναφορικά με τα νέα κρούσματα κοροναϊού, τον αριθμό τεστ που πραγματοποιούνται ανά χώρα, αλλά και το ποσοστό θετικότητας που προκύπτει από αυτά.

 Στον χάρτη, που παρουσιάζει συνδυαστικά τα παραπάνω δεδομένα από την πανδημία του κοροναϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ο οποίος ανανεώθηκε σήμερα, η Ελλάδα φαίνεται να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από το σύνολο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, αν και ωστόσο προκύπτει ότι και η Ήπειρος έγινε από πράσινη περιοχή, κίτρινη. Με «πράσινο» (δηλαδή, ποσοστό θετικότητας μικρότερο του 4% και αριθμός νέων κρουσμάτων μικρότερος των 25 ανά 100.000 πληθυσμού) αποτυπώνονται μόνο τα νησιά του Ιονίου. Πράσινη επίσης είναι μία βόρεια περιοχή της Νορβηγίας και η Ισλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι στον χάρτη έχει προστεθεί το σκούρο κόκκινο χρώμα για τις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι πολύ μεγάλο ώστε να υποδειχθεί που ο ιός κυκλοφορεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το σκούρο κόκκινο ισχύει για μια περιοχή όπου το ποσοστό ειδοποίησης 14 ημερών υπερβαίνει τα 500 ανά 100.000 άτομα.

Πηγή: parapolitika.gr