Τον οδικό χάρτη σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του. 

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός η χώρα έδωσε μια τιτάνια μάχη απέναντι στον κοροναϊό, με τους Έλληνες πολίτες να παρουσιάζουν υποδειγματική στάση υπευθυνότητας απέναντι στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η εν λόγω επιτυχία δεν ήταν προϊόν τύχης, αλλά σκληρής δουλειάς με την πειθαρχία των πολιτών να αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα του επιτεύγματος. 

«Οι μεγάλες επιτυχίες οφείλονται στους πολλούς μικρούς ήρωες, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ευθύνης. Και οι ήρωες αυτοί είναι ο καθένας και η καθεμία σας. Σας ευχαριστώ που κάνατε την πατρίδα μας παράδειγμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, μπορούμε πια να πούμε με ασφάλεια ότι τα μέτρα που πήραμε απέδωσαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό. 

Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων του φονικού ιού, τονίζοντας πως «ο πόνος τους δεν απαλύνεται από το γεγονός ότι στην Ελλάδα είχαμε πολύ λιγότερα θύματα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές».

Πηγή: parapolitika.gr