Η συμφωνία των Πρεσπών που καθυστερεί λόγω Ζάεφ

– Ο πρόεδρος Κυριάκος είχε αποφασίσει εντός του θέρους (που είναι παχιές οι μύγες) να φέρει προς επικύρωση στη Βουλή τα μνημόνια που απορρέουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Εδώ που τα λέμε ο ίδιος δεν το ήθελε και πολύ αλλά τον πίεζαν ολίγον ΗΠΑ και Γερμανία. Μετά την πρόσφατη προκλητική δήλωση Ζάεφ, ο Μητσοτάκης άλλαξε ρότα και πηγαίνει πολύ πιο πίσω την όλη διαδικασία. Όσοι συνομιλούν μαζί του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τη δούμε να έρχεται μετά το φθινόπωρο.

-Φυσικά καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του πρωθυπουργού έπαιξε και η φημολογία που θέλει τον Σαμαρά (τον Αντώνη τον πρώην πρωθυπουργό) να απέχει από τη σχετική διαδικασία. Αυτό όμως δεν «δένει» και τόσο με την άλλη πληροφορία που θέλει τον Μητσοτάκη να αντιμετωπίζει ως ευκαιρία ενδεχόμενη διαφωνία σε κεντρική πολιτική της κυβέρνησης από τον Μεσήνιο. «Θα τον άφηνε εκτός ψηφοδελτίων» λένε όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο Κυριάκο. Όχι ότι τώρα είναι σίγουρο ότι θα τον βάλει.

! Μου λένε ότι ο υπουργός της καρδιάς μας (αλλά και της πλειοψηφίας των Ελλήνων) Κυριάκος Πιερρακάκης ετοιμάζει δομικές αλλαγές στην Κτηματολόγιο Α.Ε. Και άργησε αφού μέχρι στιγμής παραμένουν σε θέσεις κλειδιά οι επιλογές του Κωστή Χατζηδάκη. Ωστόσο, ουδείς παραβλέπει ότι την αρμοδιότητα του Κτηματολογίου την έχει ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος, που για χρόνια υπήρξε πρωτοπαλίκαρο του Χατζηδάκη στην ΟΝΝΕΔ και όχι μόνο.
Ο Πάιατ στη Δήλο με τον εφοπλιστή Προκοπίου

-Στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου βρέθηκε προ ημερών ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, φιλοξενούμενος (εν πλω) του γνωστού εφοπλιστή Προκοπίου. Αυτόπτης μάρτυρας με πληροφορεί ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης ενθουσιάστηκε από την ομορφιά του νησιού, αλλά κυρίως από τα σπάνια αρχαιολογικά ευρήματα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Πάιατ έχει επισκεφθεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και όπως λένε όσοι γνωρίζουν ενδεχομένως να είναι και ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας προς το εξωτερικό , σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο για την Ελλάδα.
Τεράστια επιτυχία το project2030

-Παρακολούθησα το πρωτότυπο event που διοργάνωσε ο φίλος μου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης υπό τον τίτλο project2030. Σε 10 διαφορετικά sessions συμμετείχαν πάνω από 50 νέοι είτε διά ζώσης, είτε μέσω της πλατφόρμας Zoom οι οποίοι έχουν καταφέρει ο καθένας στον τομέα του να δημιουργήσει και να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. Σημειώνεται ότι το project2030.gr Youth Forum powered by ΟΝΝΕΔ παρακολούθησαν πάνω από 40.000 μοναδικοί χρήστες στο YouTube και στα social media, ενώ το hashtag #2030gr ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης στα trending topics του twitter.

-Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικροτώντας έτσι την πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Εδώ που τα λέμε από την εποχή που υπεύθυνος για την οργάνωση των νέων της ΝΔ ήταν ένας μετρ για τα μπουζούκια, μέχρι στην προχθεσινή εκδήλωση υπάρχει τεράστια απόσταση. Άσε που η σύγκριση Παπαμιμίκου – Μαρινάκη είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.
Κάτι ακούγεται για το Πόρτο Καρράς

-Είδα ένα περίεργο όνειρο τις τελευταίες ημέρες που σχετίζεται με την πρόσφατη αγορά του Πόρτο Καρράς από τον Ιβάν Σαββίδη. Αν τα όσα είδα στον ύπνο μου, επιβεβαιωθούν και στον ξύπνιο μου, προβλέπω δύσκολο φθινόπωρο για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, αλλά και για όσους ασχολήθηκαν με την αγοροπωλησία. Μάλιστα, εξ όσων φτάνουν στα αυτιά μου εκτός από τις τράπεζες, φως στην όλη ιστορία μπορούν να ρίξουν και τα mail που έχουν ανταλλαγεί την περίοδο του deal.

!Κάπου σε αυτά τα περίεργα site που ασχολούνται μόνο με ειδήσεις από τα media , διάβασα ότι «τα site του Κουρτάκη έχουν εμμονή με το Open του Σαββίδη, γράφοντας ότι ο ομογενής επιχειρηματίας σκέφτεται να φύγει από τα media». Επειδή τα συγκεκριμένα παιδάκια κάνουν εντελώς διαφορετική δουλειά, εμείς εδώ επιμένουμε ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τον διαρκώς ζημιογόνο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Επίσης, γνωρίζουμε και δη από πρώτο χέρι ότι θέλει να ξεφορτωθεί και το κανάλι και τα site. Απλά, σε αυτή τη φάση, δεν βρίσκει υποψήφιο θύμα.
Μπάνιο με κότερο για Λυμπέρη – Κανελλόπουλο

-Στιγμές πριν από τα μνημόνια για σίγουρα πολύ πριν από τον κορονοϊό απολάμβαναν χθες σε κοντινό κυκλαδίτικο (ακατοίκητο) νησί ο πρώην εκδότης Αντώνης Λυμπέρης (τι ιστορία είχε γράψει στον Τύπο αυτό το αγόρι) και ο Νικόλας Κανελλόπουλος της Τιτάν. Με αφορμή τη σχετική πληροφορία, είπα να σας μεταφέρω και την πληροφορία που θέλει τον Λυμπέρη να επιδιώκει ολοκληρωτικό came back στα media.

-Όχι ευθέως γιατί δεν μπορεί αφού ακόμη βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά οικονομικά ζητήματα, αλλά μέσω τρίτων. Φυσικά τα προβλήματα δεν τον αποτρέπουν να εξακολουθεί να ζει τον βίο του αυθεντικού Μυκονιάτη. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος ο Λυμπέρης είναι και δημότης του κοσμοπολίτικου νησιού. Επί τη ευκαιρία λοιπόν να σας πω ότι ετοιμάζει από φθινόπωρο το αντρικό περιοδικό Status που έγραψε την δίκη του ξεχωριστή ιστορία στον χώρο.

Πηγή: parapolitika.gr