Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί στα προβλήματα που υπάρχουν με το εμβόλιο , με στους υγειονομικούς, με τα σχολεία και την οικονομία επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσπάθεια «ταπείνωσης της κοινής λογικής» .

«Φαίνεται ότι η ανέμελη στιγμή του στην Πάρνηθα έχει μακρά διάρκεια» ανέφεραν ειρωνικά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσαν:

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν μια βαθιά απογοήτευση για όσους ήλπιζαν ότι θα δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλήψεις της κυβέρνησής του που έχουν οδηγήσει σε δραματικό απολογισμό σε απώλειες συνανθρώπων μας.

Εμφανίστηκε σαν να κυβερνά μια άλλη χώρα, που το σύστημα υγείας της δεν έχει καταρρεύσει, που η οικονομία της δεν βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά, που οι επιχειρηματίες δεν βρίσκονται σε απόγνωση και οι εργαζόμενοι στην απόλυτη ανασφάλεια.

Δεν βρήκε επίσης μια κουβέντα να πει για τους υγειονομικούς που δέχονται καθημερινά επιθέσεις από τους υπουργούς του.

Δεν είπε τίποτα στους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολικές αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες και με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο κρύο.

Απέφυγε για άλλη μια φορά να δεσμευτεί να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής λοιμοξιολόγων, ώστε να μάθουμε τι πραγματικά οδήγησε στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης.

Αντίθετα, τα βρήκε όλα τέλεια με τα εμβόλια που μετά τις υποσχέσεις για 2 εκατομμύρια το πρώτο μήνα τώρα πανηγυρίζουν για 8 χιλιάδες εμβόλια την ημέρα. Όλα τέλεια με εμβολιαστικά κέντρα που στέλνουν κόσμο στην άλλη άκρη της κάθε περιοχής απ’ διαμένουν για εμβόλιο. Όλα τέλεια και με την ιχνηλάτηση, που απλά δεν υπάρχει γιατί δε γίνονται μαζικά τεστ ούτε και συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα στο πληθυσμό.»

Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε σε σύσκεψη για τα θέματα της υγείας και στην οποία συμμετείχε ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τα μέλη της Επιτροπής των επιστημόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος και Τάκης Παναγιωτόπουλος, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, ο καθηγητής Αιματολογίας και επικεφαλής κλινικής Covid στο νοσοκομείο του Παρισιού, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και επικεφαλής της κλινικής Covid του Ευαγγελισμού, Γιάννης Καλομενίδης

Εκεό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης , ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στην επιτροπή και τους γιατρούς . «Θα έπρεπε να υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, την οποία επιμόνως ο κος Μητσοτάκης αρνείται. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και μια εμφανή πια προσπάθεια να φορτώσει ευθύνες στην επιτροπή των επιστημόνων και τους γιατρούς, προκειμένου έτσι να ξεφορτωθεί τις δικές του ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.