Στον αποκλεισμό του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη
, από την ομιλία του στην ΔΕΘ, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών, απέδιδαν την «κόκκινη κάρτα» στον Μακεδόνα πολιτικό, ως συνέπεια του χθεσινού κοινοβουλευτικού Βατερλό που υπέστη η Ν.Δ. εντός του Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζονταν εξοργισμένος με τον κ. Καλαφάτη και τους αδέξιους χειρισμούς του, που είχαν ως συνέπεια να επιβραβευτεί εμμέσως ο Πολακισμός.

Η απόφαση να μην συμμετάσχει ο γραμματέας της Κ.Ο. στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, φαίνεται ότι είναι η αρχή μιας σειρά από αποφάσεων που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Ανεξάρτητα από τις όποιες κινήσεις θα γίνουν, εκείνο που υπάρχει ως πολιτικό συμπέρασμα είναι το απόλυτο ξεχαρβάλωμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που δεν περιορίζεται στις ευθύνες Καλαφάτη.

Απεναντίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιρρίπτουν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη στον “τοποτηρητή” του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή Μιχάλη Μπεκίρη, ο οποίος προφανώς και δεν αντιλήφθηκε την ιστορική γκάφα, ασχολούμενος με τα ρουσφέτια στο νομό Αχαϊας. Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν ότι αν υπήρχε στοιχειώδης ευθιξία, τόσο ο κ. Καλαφάτης, όσο και ο κ. Μπεκίρης, όφειλαν να είχαν παραιτηθεί.

Φυσικά κανένας από τους δύο δεν είχε το πολιτικό θάρρος να προβεί σε μια τέτοια κίνηση, αφήνοντας τη Ν.Δ. να διασύρεται εντός και εκτός Βουλής

Πηγή: parapolitika.gr