Αλλαγές και στο twitter;

Η πομπώδης ανακοίνωση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την αλλαγή ονόματος του τεχνολογικού κολοσσού της Facebook σε Meta είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν πολλά σε διάστημα λίγων ωρών.

 Πέραν του νέου λογότυπου, αλλά και της πρόθεσης του ιδρυτή της εταιρείας να μιλάμε περισσότερο για το περιβόητο metaverse και λιγότερο για το Facebook, οι πρώτες αλλαγές έγιναν άμεσα στους λογαριασμούς της εταιρείας σε ανταγωνιστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Από την πρώτη στιγμή, το προφίλ της Facebook στο YouTube άλλαξε και έγινε Meta. Μια κίνηση λογική, αν αναλογιστεί κανείς πως εκεί αναρτήθηκαν όλα τα βίντεο του πανευτυχή Αμερικανού που έδινε μια πρώτη γεύση από το μεταδιάστημα, τον νέο στόχο του για την επόμενη μέρα.

 Κλείδωσε ο λογαριασμός του Facebook στο Twitter

Ωστόσο, ο τρόπος μετάβασης στο Twitter ήταν ακόμη πιο… φαραωνικός. Ο λογαριασμός που εξακολουθεί να αναγράφει το όνομα Facebook κλείδωσε και είναι προσβάσιμος μόνο για όσους χρήστες έχουν «εγκριθεί» από τον διαχειριστή του.

 Αντίθετα, στη θέση του δημιουργήθηκε ένας νέος με το όνομα Meta και ένα Tweet που οπτικοποιούσε τη μετάβαση της εταιρείας στη νέα εποχή. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, όσοι ακολουθούσαν το Facebook ως χθες, μεταφέρθηκαν αυτόματα στον νέο λογαριασμό του Meta.

 Το Twitter τρόλαρε την μετάβαση στο Meta

Παραμένοντας στο Twitter αξίζει να σημειώσουμε πως ο επίσημος λογαριασμός του μέσου δεν άφησε τις ανακοινώσεις των αντιπάλων του ασχολίαστες. «Μεγάλα νέα» έγραψε σε Tweet για να συνεχίσει: «Αστειευόμαστε, παραμένουμε Twitter».

Εξάλλου, οι Έλληνες χρήστες του μέσου διασκέδασαν με την ψυχή τους με την ανακοίνωση για την αλλαγή ονόματος, τρολάροντας και την ίδια την αλλαγή του ονόματος, αλλά και το γεγονός πως αυτό έχει ελληνική ρίζα.

Πηγή: parapolitika.gr