Ανάρτησε φωτογραφία με την επίσκεψή του σε καφέ κοντά στο Ελιζέ

«Γιόρτασε» το άνοιγμα της εστίασης στην Γαλλία, απολαμβάνοντας έναν καφεδάκι σε κατάστημα καφέ κοντά στο Ελιζέ. Ο λόγος για τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έσπευσε να μοιραστεί την χαρά του με όλους κάνοντας σχετική ανάρτηση στα social media.

Μάλιστα, ανέβασε και σχετική φωτογραφία, όπου μαζί με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ έκαναν την επίσκεψη σε κατάστημα κοντά στο Ελιζέ και ήπιαν το καφεδάκι τους.

 «Εδώ είμαστε!», έγραψε στην ανάρτηση που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μακρόν, με τα σχόλια όπως ήταν φυσικό να πέφτουν βροχή. Μάλιστα η ανάρτηση συνοδεύτηκε και από μια φωτογραφία.

  «Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», είχε δηλώσει νωρίτερα  ο Μακρόν στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι οι Γάλλοι απολαμβάνουν σήμερα το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες ζωής lockdown.

 Παρά τον κακό καιρό -βροχοπτώσεις και σύννεφα σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας- που υπάρχει κίνδυνος να «υπονομεύσει» την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, είναι πολλοί αυτοί που ανυπομονούν να επιστρέψουν σε μια μερική ομαλότητα, σε μια χώρα που από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

Πηγή: parapolitika.gr