Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου θα δημοσιοποιήσει τελικά έτις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Παρόλο που ο Γιάνης Βαρουφάκης εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν εναντίον του νομικές επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, καθώς ο ίδιος επιμένει ότι και άλλοι υπουργοί, το σύνολο των συμμετασχόντων στο σώμα, μαγνητοφωνούν τις συνεδριάσεις, πρόκειται για μια δημοσιοποίηση που θα προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έχει αναφέρει κατά την συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα», την πρώτη του συνέντευξη μετά τις δηλώσεις πως θα δημοσιοποιήσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες τού Eurogroup, ότι η δημοσιποίηση θα γινόταν την Τρίτη 10 Μαρτίου, κάτι το οποίο δεν έγινε. 

Ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι οι λόγοι για τους οποίους  προχωράει στη δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων από τα Eurogroup στα οποία συμμετείχε ως υπουργός Οικονομικών της χώρας, ήταν οι δύο: «Το κάνω γιατί έγιναν δυο πράγματα που με ενόχλησαν. Το 50% είναι ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο 50% ήταν μια αναφορά του κ. Σταϊκούρα μέσα στην βουλή για τα κόκκινα δάνεια».

Σε σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

– Σε μια εποχή που τα στρεβλά παρουσιασμένα γεγονότα του ’15 χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν τις ανάλγητες πολιτικές του ’20

– Σε μια εποχή που οι αποφάσεις που καθορίζουν τις ζωές μας λαμβάνονται πίσω από κλειστές, αδιαφανείς πόρτες ενισχύοντας την αποδόμηση της Ευρώπης στα μάτια των λαών

– Σε μια συγκυρία, τέλος, που η οικονομική ζημιά από τον κορωναϊό θα ρίξει την παγκόσμια οικονομία σε βαθιά ύφεση, και το Eurogroup συνεδρίασε εκτάκτως για να αποφασίσει ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που …δεν θα κάνουν τίποτα.

Η αλήθεια για το πώς λειτουργεί αυτό το «άτυπο όργανο» με την τόσο καθοριστική επίδραση στις ζωές μας, πρέπει να βγει στο φως.

Πηγή: parapolitika.gr