Θετικός στην πρόταση Κοκλώνη ο Κυριακόπουλος

-Πρόταση για την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 φέρεται ότι έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός (και όχι μόνο) παραγωγός Νίκος Κοκλώνης, προς την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου ραδιοφώνου. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Ομίλου Πάνος Κυριακόπουλος, δείχνει να εξετάζει περισσότερο από σοβαρά τη σχετική πρόταση, αφού προφανώς διευκολύνει τους σχεδιασμούς που υπάρχουν για την πλήρη απεμπλοκή του Ομίλου από το ενημερωτικό ραδιόφωνο. Στη περίπτωση που ολοκληρωθούν με επιτυχία οι συζητήσεις των δύο πλευρών, ο Κοκλώνης εφόσον αποκτήσει την συχνότητα, σχεδιάζει να μετατρέψει (αμέσως) τον σταθμό σε μουσικό ραδιόφωνο.

-Κάποιοι λένε ότι δεν αποκλείεται να το μετονομάσει και σε «ΟΚ Fm», αφού ως γνωστόν εδώ και καιρό έχει και το δικαίωμα της χρήσης του ομώνυμου τίτλου, εκδίδοντας το γνωστό περιοδικό. Πάντως, ανεξάρτητα από τα ως άνω σχέδια, ο γνωστός παραγωγός, μετά την αυτονόμησή του, από το Open του Ιβάν Σαββίδη, φαίνεται ότι έχει θέσει ως στόχο να διευρύνει την συνεργασία του με τα κανάλια του Ομίλου Βαρδινογιάννη.
Ο Ιβάν συζητά για το «Ξυνό Νερό»

-Αυτή τη στιγμή η «Σουρωτή» του Ιβάν Σαββίδη, κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού. Για να ακριβολογώ, η εταιρεία του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, διακινεί στην αγορά περίπου το 70%, καταγράφοντας ένα τζίρο που προσεγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ. Από την στιγμή που απέκτησε το «μαγαζί» ο Ιβάν, είναι αλήθεια ότι έχουν καταβληθεί σημαντικές προσπάθειες για να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα.

-Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ο σχεδιασμός για την απόκτηση των πηγών, αλλά και του εργοστασίου, που παράγεται το φυσικό ανθρακούχο νερό με την επωνυμία «Ξυνό Νερό». Πρόκειται για μια μικρή μονάδα που λειτουργεί εδώ και χρόνια (με χαμηλές δυνατότητες παραγωγής) στο ομώνυμο χωριό της Φλώρινας. Για την συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής νερού είχε επιδείξει όπως μαθαίνω ενδιαφέρον κατά το παρελθόν και ο Πέτρος Σουρέτης της Intrakat.
Παραίτηση Λασκαρίδη από την Ένωση Εφοπλιστών

-Με καθυστέρηση κάμποσων ημερών παραιτήθηκε από την Ένωση Εφοπλιστών ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, καταγγέλλοντας όσους μπόρεσε να καταγγείλει στο κείμενο της επιστολής του. Ανάμεσα στους διαφόρους που βρέθηκαν στο στόχαστρο του γνωστού εφοπλιστή, ήταν και οι δημοσιογράφοι, που προφανώς δεν κατάλαβαν, τι ακριβώς ήθελε να πει στην απρεπέστατη δήλωση που προέβη για τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας. Ο καπετάν Πανούλης (που αν δεν κάνω λάθος έχει αγοράσει και ένα ακίνητο από τον έτερο Πανούλη της πολιτικής Καμμένο) ευρισκόμενος σε απόλυτη απομόνωση από το σινάφι του, προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση, επιτιθέμενος.

-Όμως, πλέον, ούτε ο αδερφός του Θανάσης, δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τη δήλωση αποδοκιμασίας στην οποία προχώρησε, μόλις του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα υποστήριξε ο Πάνος. Για όσους το παραβλέπουν, αξίζει να επισημανθεί ότι τα δύο αδέρφια, έχουν χωρίσει τα τσανάκια τους, εδώ και καιρό, με τον Θανάση, να εξετάζει σοβαρά ακόμη και την αποχώρηση απ όλες τις κοινές εταιρείες, που συμμετέχει με τον αδερφό του. Τέλος, με αφορμή την αποχώρηση από την Ένωση Εφοπλιστών, θα είχε αξία, αν ο Πάνος αποποιούνταν και τον προνομίων που απολαμβάνει ως Έλληνας εφοπλιστής από την ελληνική πολιτεία. Τότε, θα γίνονταν ακόμη πιο πειστικά και τα επιχειρήματά του.
Ζημιά για τους «μπλε κάδους» από την V+O

-Στους λανθασμένους χειρισμούς της V+O αποδίδουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις τη ζημιά που έχει υποστεί η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, που διαχειρίζεται μεταξύ των άλλων και τους «μπλε κάδους». Οι διοικούντες την εταιρεία, εσχάτως έχουν συνειδητοποιήσει ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τομέα της ανακύκλωσης, έχουν απωλέσει την ηγετική θέση που κατείχαν στον χώρο.

-Και σαν να μην έφτανε αυτό πλέον ο νέος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, δείχνει να μην τρώει αμάσητα τα όσα εξιστορεί τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης Γραφάκος, που είναι αλήθεια ότι με τους αδέξιους χειρισμούς που έκανε, προκάλεσε ανεπανόρθωτη πολιτική ζημιά στον τέως υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Ωστόσο η μεγαλύτερη ζημιά για τους «μπλε κάδους» προκύπτει από την V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου.

! Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σκέφτεται σοβαρά να βγει και να ανακοινώσει, ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Θα μου πείτε αυτονόητο. Πολύ σωστά, ωστόσο κρίνετε σκόπιμο να το πράξει, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να κουβεντιάζονται διάφορα.
Ολοκληρώθηκε η συνεργασία Κωνσταντινίδη με τους Μπακοκαϋμενάκηδες

-Επί μήνες την επικοινωνιακή διαχείριση των Μπακοκαϋμενάκηδων στη μάχη που έδωσαν με τους Ολλανδούς στην Ελλάκτωρα την είχε αναλάβει ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, δημοσιογράφος Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, ο οποίος προφανώς εκμεταλλευόμενος τις επαφές του με εκδότες και δημοσιογράφους, προσπάθησε να δημιουργήσει (ανεπιτυχώς) κλίμα υπέρ των εφοπλιστών.

-Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ακολούθησε την γνωστή συνταγή των πληρωμένων καταχωρήσεων σε διάφορα Μέσα, που είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τα τεράστια ποσά που έλαβαν από την MIG όταν μοίραζε διαφήμιση και στους… πεθαμένους. Χθες, έμαθα ότι η συνεργασία Κωνσταντινίδη, περατώθηκε, με τους Μπακοκαϋμενάκηδες, να κλαίνε τα λεφτά τους.

– Όσο για τον Σεραφείμ, πληροφορήθηκα ότι παραμένει κανονικά και με το νόμο στην ΕΥΔΑΠ, ενώ διατηρεί και μια σχέση (ως σύμβουλος) με στο ΤΑΙΠΕΔ. Υποθέτω ότι η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, θα καταλάβει ότι αποτελεί ασυμβίβαστο να εργάζεται κάποιος (ταυτόχρονα) και στα δύο. Αυτό μόνο η V+O μπορεί να το κάνει χωρίς να ανοίγει μύτη.

Πηγή: parapolitika.gr