Τροπολογία για τους «αρρύθμιστους» από την κυβέρνηση

-Εδώ και δυο τρεις μήνες «τρέχει» από το υπουργείο του Κικίλια η καμπάνια για τον εμβολιασμό με την συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά και με σχεδόν μηδενικές αντιδράσεις. Ωστόσο εκεί που υπάρχει πρόβλημα, έχει να κάνει με τις πληρωμές. Ο λόγος; Η κυβέρνηση αναζητεί (λέει) φόρμουλα προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα της διαφημιστικής καμπάνιας και στις εταιρείες που διαχειρίζονται μέσα ενημέρωσης και οι οποίες δεν είναι φορολογικά ενήμερες.

– Το ιδανικό για τον υπουργό Υγείας, είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) από τον Σκυλακάκη, που θα βολέψει και τους 800 (περίπου) αρρύθμιστους φορολογικά. Με απλά λόγια η κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει τρόπο για να επιβραβεύσει και όσους έχουν «φεσώσει» το ελληνικό δημόσιο. Ε, ποιος ασχολείται με το Δημόσιο, μπροστά στον κίνδυνο να μας βρίζει η «Δημοκρατία» του Φιλιππάκη.
Άνοιγμα και στα Media από CVC;

-Τα πολυτελή θέρετρα βρίσκονται μέσα στις κατηγορίες που απασχολούν την ελληνική ομάδα του CVC υπό τον Άλεξ Φωτακίδη. Η συγκεκριμένη αγορά έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο της… μόδας, αφού όπως σας έγραφα και τη Δευτέρα στο real estate, «στρίβουν» και οι Ολλανδοί μεγαλομέτοχοι της Ελλάκτωρ. Πάντως, μιας και αναφέρθηκα στα νέα projects που βολιδοσκοπούνται από το CVC, κάποιοι ωθούν τον Φωτακίδη, να αρχίσει να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ψηφιακά, αλλά και στα media.

-Όσο κι αν ξενίζει ακόμη και το άκουσμα της εμπλοκής του CVC στον θαυμαστό χώρο των μέσων ενημέρωσης, πιστέψτε με σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείεται. Απεναντίας θα έλεγα. Στην παρούσα φάση, το CVC έχει εξαγοράσει στην Ελλάδα την Εθνική Ασφαλιστική, τη Vivartia (ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s- Everest, κα.) τη Δωδώνη, τα νοσοκομεία Metropolitan, Υγεία, Ιασώ General, Μητέρα και Λητώ, την ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπορίου Skroutz.gr και έχει τη διαχείριση στις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας.

! Στο ΤΑΙΠΕΔ κυκλοφορεί εντόνως η πληροφορία ότι μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα αναλάβουν τα ηνία του «μαγαζιού» οι Δημήτρης Πολίτης (CEO) και Παναγιώτης Σταμπουλίδης (αναπληρωτής CEO). Κάπως έτσι, ικανοποιείται και το αίτημα του επικεφαλής του υπερταμείου Γρηγόρη Δημητριάδη, περί άμεσης αλλαγής σκυτάλης.
Επιβεβαίωση από Forthnet για Wind

Τελικά μέρα με τη μέρα καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η δημοσιογραφία είναι σχετικά εύκολη δουλειά. Αρκεί να γράφεις αυτά που μαθαίνεις, όταν τα μαθαίνεις και να μην τα κρατάς για τον εαυτό σου ή τη σύζυγό σου. Χθες έγραφα ότι οι νέοι μέτοχοι της Forthnet, έχοντας συνειδητοποιήσει το απόλυτο χάος που επικρατεί στην εταιρεία, άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προσθέσουν στο «καμβά» τους και εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Μάλιστα, ανέφερα ότι αναθερμαίνουν το σενάριο να αποκτήσουν την Wind.

-Πριν καλά – καλά προλάβω να γράψω τη σχετική είδηση, «έσκασε» η δήλωση της επικεφαλής της United Group Victoriya Boklag, η οποία άφησε ορθάνοικτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η αλήθεια είναι ότι στη Wind υπήρξε ένας σχετικός αιφνιδιασμός, αφού μέχρι και πριν από τρία εικοσιτετράωρα δεν είχαν δεχτεί οποιασδήποτε μορφής κρούση από της United Group. Παρόλα αυτά όσοι γνωρίζουν επιμένουν ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, έχει αρχίσει να εξετάζει και μάλιστα για τα καλά το ενδεχόμενο απόκτησης της Wind. Άλλωστε δεν έχει και πολλά περιθώρια, αν θέλει να διατηρήσει ποσοστό στην αγορά του internet και της σταθερής τηλεφωνίας. Φυσικά ο ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα φάση είναι οι υψηλές αποδόσεις (κερδοφορία) της Wind, που εκ των πραγμάτων εκτοξεύουν και τις απαιτήσεις των μετόχων της.
Έκλεισε η συμφωνία ΔΕΗ – Μυτιληναίου

-Την επίτευξη συμφωνίας με την ΔΕΗ για τη σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου αλουμινίου (Αλουμίνιον της Ελλάδας) ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, αναφέροντας ότι απομένουν κάποια διαδικαστικά θέματα για να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Πρώτη η στήλη σας είχε αποκαλύψει την ύπαρξη συμφωνίας, με την αύξηση κατά 10%-15% των τιμών που ισχύουν σήμερα. Εκτός από το CEO της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, ενδιαφέρον για να «κλείσει» η σχετική εκκρεμότητα, που δεν αφορά μόνο την Αλουμίνιον έδειξε και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και μάλιστα λίγες (μόλις) μέρες αφότου είχε αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

! Προχθές το βράδυ κυκλοφόρησε στην πιάτσα η πληροφορία περί πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού Open, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η σχετική πληροφορία.
Κοροϊδεύουν στην Cosco τον Πλακιωτάκη

-Πλάκα έχουν αρχίσει και κάνουν οι διοικούντες την Cosco με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, αφού όπως λένε, πρόκειται για έναν πολιτικό που τον κάνουν ότι θέλουν. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από σειρά αποφάσεων που συνδέονται με τα συμφέροντα της Κινέζικης εταιρείας. Ο,τι δεν κατάφεραν να πετύχουν όλα αυτά τα χρόνια οι Κινέζοι, το έχουν καταφέρει μέσα στα δύο του Πλακιωτάκη.

-Όμως, εκτός από τους ανθρώπους της Cosco, εσχάτως, με χιούμορ αντιμετωπίζουν τον υπουργό επί της Ναυτιλίας και οι διοικούντες την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι «καπεταναίοι» που έχουν «φάει» με το κουτάλι την θάλασσα, πήραν με το «καλημέρα» χαμπάρι τον κυρ Γιάννη από το Λασίθι. Όπως και όσους κυκλοφορούν στο Πειραιά, κάνοντας (πολλές) δουλειές εξ ονόματός του.

Πηγή: parapolitika.gr