Ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος περιγράφει, σε μια εκτενή ανάρτηση στο Facebook, για πρώτη φορά, πώς άλλαξε γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλάει έξω από τα δόντια για το τι πίστευε παλιά για τον πρωθυπουργό και τι είναι αυτό που άλλαξε την άποψή του.

Η ανάρτηση του καθηγητή Διαμαντόπουλου, εξόχως γλαφυρή, περιλαμβάνει και ιδιωτικές στιγμές ή συνομιλίες, αφού θεωρείται ένας από τους παλιούς φίλους της οικογένειας Μητσοτάκη, και κυρίως της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αφήγησή του είναι τόσο εξομολογητική που θα μπορούσε να θεωρηθεί και ένα είδος συγγνώμης προς τον πρωθυπουργό. Η ανάρτησή του έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μια πολιτική γιγάντωση: Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Είχα μάλιστα το θράσος και την αμετροέπεια, προ των εκλογών του 2019, να πω στη Σία Κοσιώνη πως ο βέβαιος τότε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαμηλή “συναισθηματική νοημοσύνη”, δηλαδή μικρή ικανότητα “ενσυναίσθησης”», αναφέρει σε κάποιο σημείο.

«Έχω διαβάσει αρκετή πολιτική ιστορία, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ελληνική. Έχω μελετήσει την πορεία και τη στάση σε κρίσιμες στιγμές πολλών πολιτικών ηγετών ανά την υφήλιο. Και όμως μεγαλείο, ηθική της ευθύνης, αίσθηση της συνείδησης του χρέους, ικανότητα ποδηγέτησης, καθοδήγησης, προστασίας ενός λαού ολόκληρου ελάχιστους είχα “συναντήσει” που να αναδεικνύουν όλα αυτά όπως ο σημερινός πρωθυπουργός », γράφει ο κ. Διαμαντόπουλος επανορθώνοντας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Θανάση Διαμαντόπουλου: