«Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν», εξομολογείται ο 21χρονος μέσος ποδοσφαιριστής.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Josh Cavallo και άφησε άπαντες άφωνους με τη συγκινητική ιστορία του.

Μέσω social media o μέσος της Adelaide United δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος και παραδέχτηκε ο Josh Cavallo πως είχε αναγκαστεί να ζει «διπλή ζωή» και να κρύβεται από τον πραγματικό εαυτό του.

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι gay», σημείωσε στην αρχή του βίντεο
Με τη φράση του αυτή ο νεαρός έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος επαγγελματίας παίκτης σε κορυφαία κατηγορία και σε παγκόσμιο επίπεδο που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Παράλληλα, ο Josh Cavallo εξηγεί γιατί αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του.

«Ένιωσα επιτέλους άνετα» λέει και προσθέτει: «Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό. Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο»
Στη συνέχεια περιγράφει πως μεγαλώνοντας ένιωθε την ανάγκη να κρύβει τον εαυτό του γιατί ντρεπόταν γι΄αυτό που είναι.

«Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Καταπίεζα τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω», αναφέρει .

«Μεγαλώνοντας πάντα ένιωθα την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου γιατί ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν που δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι gay. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν», σημειώνει.

Επίσης, παραδέχεται ότι φοβόταν να μιλήσει μέχρι σήμερα ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις γιατί αυτό πιθανότατα θα στεκόταν εμπόδιο στο όνειρό του να παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να μου συμπεριφέρονται ισότιμα», καταλήξει η 21χρονος.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: parapolitika.gr