Πολιτική εμφάνιση Γεραπετρίτη στον Πειραιά

-Η παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στη συναυλία που διοργάνωσε την Τρίτη η Μητρόπολη Πειραιά στο Βεάκειο, άναψε… φωτιές στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ του μεγάλου λιμανιού. Λογικό, αφού μετά τη βέβαιη κάθοδο της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιά, ενδεχόμενη υποψηφιότητα και του Γεραπετρίτη, θα άλλαζε άρδην τον πολιτικό χάρτη του λιμανιού. Και εδώ, δεν μιλάμε για μια απλή υποψηφιότητα, αλλά για το «Νo2» της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου, που δεν σας κρύβω ότι σε αντίθεση με κάποιους άλλους (εξωκοινοβουλευτικούς) συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία στο σκληρό πυρήνα τόσο των βουλευτών, όσο και των στελεχών της ΝΔ.

-Δεν ξέρω αν σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στην επόμενη Βουλή από τον Πειραιά ο καθηγητής Γεραπετρίτης. Απεναντίας, εκείνο που έμαθα και που αποτελεί γεγονός, είναι η απήχηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας στον κόσμο που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Βεάκειο. Πρώτος πήγε και τελευταίος έφυγε, αφού δεν τον άφηναν να φύγει από τις χαιρετούρες. Όλα αυτά λοιπόν όπως είναι λογικό προκαλούν μια σχετική ανησυχία στους νυν γαλάζιους βουλευτές. Από την άλλη όμως, ικανοποιούν και τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενόψει των εκλογών και του ανοίγματος που επιδιώκει στο «πολιτικό κέντρο», δείχνει να επιζητά τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων. Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γεραπετρίτη στον Πειραιά, θα έδινε εκτός από κύρος και τεράστια βαρύτητα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

! Έχω μια αίσθηση, απ’ αυτές που σπανίως με διαψεύδουν, ότι οι εξελίξεις που σχετίζονται με το project του καζίνο στο Ελληνικό, θα είναι γρήγορες και θα κινηθούν προς την (απολύτως) θετική κατεύθυνση.

Αποχαιρετιστήριο δείπνο για τον Αρκουμανέα
-Ιδιαίτερα δημοφιλής (και αγαπητός) αναδεικνύεται τώρα που φεύγει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, αν κρίνω και από το γεγονός της συμπάθειας που εισπράττω με αφορμή τα όσα γράφω τις τελευταίες μέρες για τον άνδρα. Προχθές το βράδυ, πρωτοστατούντος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, έλαβε χώρα σε κεντρικό εστιατόριο της πρωτεύουσας, δείπνο με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Αρκουμανέα, της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη και του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

-Πρόσωπο που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τη νεοδημοκράτικη ομήγυρη, άκουσε και μου μετέφερε διάφορα. Όπως είναι λογικό, η κουβέντα επικεντρώθηκε στην επόμενη μέρα τόσο του Αρκουμανέα, όσο και της Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας. Και οι δύο περίμεναν πώς και πώς τη φιλική συμβουλή από τον υπουργό Μάκη, που την προσέφερε απλόχερα.

Νέες παρεμβάσεις από την Επ. Ανταγωνισμού
-Τα deal (όχι μόνο ένα, αλλά) στο σύνολό τους, που έχει πραγματοποιήσει το fund CVC του Φωτακίδη, φαίνεται ότι βρίσκονται στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όσοι έχουν εικόνα των όσων ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Γιάννης Λιανός, προεξοφλούν ένα ιδιαίτερα θερμό χειμώνα, αφού εκτός από τη Vivartia, εσχάτως δείχνει αποφασισμένος να ασχοληθεί και με όλα τα υπόλοιπα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το CVC.

-Πάντως, είναι αλήθεια ότι το θέμα Λιανού απασχόλησε τις τελευταίες μέρες εκτός των άλλων και τον πρόεδρο Κυριάκο. Προφανώς, ο πρωθυπουργός μέχρι πρότινος δεν είχε σπουδαιολογήσει τα όσα έφταναν κατά καιρούς στ’ αυτιά του, σχετικά με τη δράση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Μάλιστα, πολλά εξ αυτών τα υποτιμούσε μέχρι που προχθές συνειδητοποίησε ότι ενδεχομένως τα όσα του έλεγαν να ήταν και υποεκτιμώμενα.

Στο Αρκαλοχώρι ο Αρχιεπίσκοπος
-Σε μια κίνηση που εντυπωσίασε προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, αποφασίζοντας να «κατέβει» στο δοκιμαζόμενο τις τελευταίες ημέρες Αρκαλοχώρι. Βλέπετε η εκκλησία της Κρήτης εκτός από αυτόνομη, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται και σε προεκλογική περίοδο, αφού ο οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, έχει ζητήσει (ήδη) την παραίτηση του νυν αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με δεδομένο ότι η εκκλησία της Κρήτης, ανήκει διοικητικά στο Φανάρι, επιβάλλεται ο Αρχιεπίσκοπος να ζητήσει άδεια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Όπως μαθαίνω, χθες νωρίς το μεσημέρι εστάλη επιστολή από την Αρχιεπισκοπή με τον κ.κ. Βαρθολομαίο να απαντά (άμεσα) θετικά στο αίτημα του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

– Έτσι, σήμερα στο Αρκαλοχώρι, μετά τον πρόεδρο Κυριάκο, θα βρεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Η κίνηση αυτή στάθηκε αφορμή για να προκληθούν διάφορα σχόλια που συνδέονται και με την προεκλογική περίοδο για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο στην Κρήτη. Απολύτως λογικό από τη στιγμή που ένας εκ των υποψηφίων για τη διαδοχή του κ.κ. Ειρηναίου, είναι ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας. Οι κακές γλώσσες (που δεν σπανίζουν στην εκκλησία) εξέλαβαν την κίνηση Ιερωνύμου, ως ψήφο εμπιστοσύνης στον Ανδρέα. Δεν ξέρω τι ισχύει και αν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, ωστόσο αυτό που γνωρίζω και μάλιστα από πρώτο χέρι είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα ταξίδευε από την Αθήνα στο Ηράκλειο για να μοιράσει δώρα και τρόφιμα στους σεισμόπληκτους.

Μπούμερανγκ η ΔΕΗ για τον ΣΥΡΙΖΑ
-Σε μπούμερανγκ για το ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η ιστορία της ΔΕΗ. Αρχικά, σκέφτηκαν την πρόταση μομφής, αλλά μετά κατάλαβαν ότι θα έτρωγαν τρεις μέρες ξύλο για την κατάσταση που παρέδωσαν την εταιρεία. Μετά, άρχισαν τις θεωρίες για τα συμφέροντα των μικρομετόχων που θα θιχτούν. Και βγήκε χθες ο σύνδεσμος μικρομετόχων και έβγαλε ανακοίνωση στήριξης της απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν συνεχίσουν έτσι σε λίγες μέρες θα λένε μόνοι τους «ΔΕΗ, δεν αλλάζουμε θέμα καλύτερα;».

Πηγή: parapolitika.gr