Με ένα tweet και μια δήλωση απ’ όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, αντέδρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας για τα εξοπλιστικά και τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν στην Τουρκία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που συναντήθηκαν στην Κορσική.

Η συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία για τα εξοπλιστικά και η εκπεφρασμένη σε όλους τους τόνους στήριξη του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, δεν αρέσουν στον Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε να «απαντήσει» στη Med-7 και τα όσα είπαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν με την ανάρτηση ενός video απ’ όταν ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Το ανέβασε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα στον προσωπικό (και όχι της προεδρίας) λογαριασμό του στο twitter. 

Ήταν μια δήλωση που είχε κάνει τότε. Έλεγε, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ: «Υπάρχει ένα τραπέζι λύκων που ετοιμάζεται και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγείτε όμως, είμαστε πολύ μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Αυτή, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ήταν η “απάντηση” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου.

Και όλα αυτά στο απόηχο της χτεσινής Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης , όπου εκφράζοντας την πλήρη στήριξη τους σε Ελλάδα και Κύπρο, οι ηγέτες που μετείχαν στην MED7, στην Κορσική, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία για τις ακραίες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώντας την ξανά στο τραπέζι του διαλόγου, σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για τις κυρώσεις.

Πηγή: parapolitika.gr