Σε ηλικία 9 ετών, ο Κάιραν Κουάζι υποβλήθηκε σε τεστ IQ που έδειξε ότι η νοημοσύνη του βρισκόταν στο 0.01% του γενικού πληθυσμού.

Ο 14χρονος Κάιραν Κουάζι είναι ο νεότερος απόφοιτος στην 172χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας και ο 6ος μικρότερος σε ηλικία απόφοιτος κολεγίου στην ιστορία των ΗΠΑ. Και δεν είναι μόνο αυτό, ο  Έλον Μασκ αποφάσισε να τον προσλάβει στην Space X προκειμένου να εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού.

Ο 14χρονος πρόκειται να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Santa Clara στην Καλιφόρνια αργότερα αυτόν τον μήνα,  αφού λάβει το πτυχίο του στα Μαθηματικά και την Επιστήμη – Μηχανική Υπολογιστών.

«Θα γίνω μέλος της πιο cool εταιρείας στον πλανήτη ως μηχανικός λογισμικού στην ομάδα μηχανικών Starlink. Μία από τις σπάνιες εταιρείες που δεν στάθηκαν στην ηλικία μου ως αυθαίρετο και ξεπερασμένο κριτήριο ωριμότητας και ικανότητας», έγραψε ο Κουάζι στο LinkedIn την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, το προφίλ του στο LinkedIn έχει έκτοτε απενεργοποιηθεί, καθώς ο ιστότοπος επιχειρηματικής δικτύωσης απαιτεί από τους χρήστες να είναι τουλάχιστον 16 ετών!

Kairan_SpaceX_Instagram

Ποιος είναι ο Κάιραν Κουάζι

Ο 14χρονος που είχε γίνει γνωστός ως μια ιδιοφυΐα και ένα «παιδί-θαύμα» για τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα, αλλά και για το IQ του που βρίσκεται στο 99,9ο εκατοστημόριο του γενικού πληθυσμού, θα γίνει ο νεότερος απόφοιτος στα 172 χρόνια ιστορίας του Πανεπιστημίου Santa Clara. Ήταν μόλις εννέα ετών όταν μεταπήδησε από την τρίτη τάξη του δημοτικού στο κοινοτικό κολέγιο Las Positas College.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Κουάζι μιλούσε με πλήρεις προτάσεις σε ηλικία μόλις δύο ετών. Άκουγε το National Public Radio στο νηπιαγωγείο και μιλούσε στους δασκάλους και τους συμμαθητές του για τις ιστορίες που άκουγε, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Ο Κουάζι ένιωθε πως το σχολείο δεν είχε να του προσφέρει κάτι παραπάνω και οι δάσκαλοι, ο παιδίατρος και οι γονείς του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συμβατική εκπαίδευση δεν επαρκούσε. Ο 9χρονος γράφτηκε στο κοινοτικό κολέγιο Las Positas όπου εργάστηκε και ως καθηγητής και μάλιστα ήταν περιζήτητος.

Δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στο Τμήμα Επιστήμης των υπολογιστών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας. Την ίδια περίοδο, κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης στο ερευνητικό εργαστήριο της τεχνολογικής εταιρείας Intel, ο Κουάζι ήρθε σε επαφή με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Στο πανεπιστήμιο ένιωσε πως μάθαινε στο επίπεδο που έπρεπε να μαθαίνει, όπως δήλωσε στους Los Angeles Times. 

Ο Κουάζι ένιωθε πως το σχολείο δεν είχε να του προσφέρει κάτι παραπάνω και οι δάσκαλοι, ο παιδίατρος και οι γονείς του, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συμβατική εκπαίδευση δεν επαρκούσε. Ο 9χρονος γράφτηκε στο κοινοτικό κολέγιο Las Positas όπου εργάστηκε και ως καθηγητής και μάλιστα ήταν περιζήτητος. Δύο χρόνια αργότερα μεταγράφηκε στο Τμήμα Επιστήμης των υπολογιστών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας. Την ίδια περίοδο, κατά τη διάρκεια πρακτικής άσκησης στο ερευνητικό εργαστήριο της τεχνολογικής εταιρείας Intel, ο Κουάζι ήρθε σε επαφή με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη. Στο πανεπιστήμιο ένιωσε πως μάθαινε στο επίπεδο που έπρεπε να μαθαίνει, όπως δήλωσε στους Los Angeles Times.

Πηγή: parapolitika.gr