Οι ΧΥΤΑ σε Φυλή, Γραμματικό και Σχιστό ανατινάζουν τον Πατούλη

-Χθες, στον ξύπνιο μου είδα ένα περίεργο όνειρο. Εκεί που τα έλεγα με ένα φίλο μου, αντίκρισα έναν τύπο, που έμοιαζε με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, να το έχει βάλει στα πόδια, στην προσπάθεια του να γλιτώσει τα γιαούρτια, με τα οποία τον κυνηγούσαν κάτι εργολάβοι. Μάλιστα, πάντα στο όνειρο, άκουσα αυτούς που κυνηγούσαν τον Πατούλη να του λένε ότι άλλα είχε υποσχεθεί και άλλα κάνει.

-Προς το τέλος του ονείρου, άκουσα και κάτι άναρχες κραυγές, που έλεγαν κάτι για Φυλή, Γραμματικό και Σχιστό. Κάπου εκεί τελείωσε το όνειρο, που όπως σας είπα, είδα στον ξύπνιο μου. Από τη λιγοστή εμπειρία που διαθέτω στα όνειρα, έχω την αίσθηση ότι σε λίγο το δικό μου όνειρο, θα μετατραπεί σε εφιάλτη για τον περιφερειάρχη Πατούλη. Και μπροστά σ’ αυτά που θα του σούρουν θα παρακαλάει τη Μαρίνα να δώσει καμιά συνέντευξη, μήπως και σωθεί από τα άγρια θηρία.

! Δυνατά στο παιχνίδι του καφέ μπαίνει η εταιρεία Καραμολέγκος, βλέποντας ότι η συγκεκριμένη αγορά καταγράφει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό πέραν της συνεργασίας με την e-food, ενισχύεται και η αλυσίδα «Απολλώνιoν», ενώ υπάρχουν και άλλες ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Η στροφή της Intrakat

-Είναι γνωστό ότι την κατασκευαστική του Ομίλου Κόκκαλη την «τρέχει» ο γίγας του πνεύματος και της εκκλησίας (η Παναγιά μαζί μας) Πέτρος Σουρέτης. Ένας καλός άνθρωπος που δεν λέει κακό για κανένα. Μάλιστα αν δεν ασχολούνταν με τα έργα, θα μπορούσε να χειροτονηθεί μέχρι Μητροπολίτης, αφού έχει όλες τις προϋποθέσεις. Ωστόσο ελάχιστα ενδιαφέρει στην παρούσα φάση το προφίλ του Σουρέτη. Απλά βρέθηκε στην επικαιρότητα, χάρη στη δυναμική που καταγράφει η μετοχή της Intrakat, η οποία συνδέεται με τις διάφορες κινήσεις που έχει κάνει ο συγκεκριμένος μάνατζερ – εργολάβος.

-Η Intrakat μετά την παράδοση ενός δύσκολου αλλά συμβολικού κατασκευαστικού έργου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport, φαίνεται πως κάνει στροφή σε έργα χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος. Στόχο έχει να αντλήσει υπεραξία από την ανάπτυξη και λειτουργία έργων ΑΠΕ, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων. Η συγκυρία είναι ιδανική καθώς το recovery fund και το νέο ΕΣΠΑ θα ρίξουν περισσότερα από 70 δισ. στην εσωτερική αγορά. Μάλλον ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν χωράει στη νέα στρατηγική . Όπως εξελίσσονται τα πράγματα σε λίγο δεν θα υπάρχει δουλειά για τον διάδοχο του μπάρμπα Γιώργη Μπόμπολα.

! Παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες, εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλό βαρομετρικό η εταιρεία «Λουξ» του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, εξέλιξη που συνδέεται και με τα πολλά προβλήματα που ξεκινούν από την Αχαϊκή Τράπεζα.
Μετακομίζει ο Τσιάρας

-Στην πιάτσα που δύσκολα κρατιέται μυστικό πάνω από ένα εικοσιτετράωρο. κυκλοφορεί και μάλιστα με μεγάλη ένταση, ότι ένας από τους υπουργούς που σίγουρα αλλάζουν χαρτοφυλάκιο είναι ο Τσιάρας του Δικαιοσύνης. Όσοι συνομιλούν μαζί του λένε ότι και ο ίδιος πιστεύει πως έχει «κλείσει» τον κύκλο του στο σημερινό υπουργείο.

-Ωστόσο, γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι ότι σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο, αλλά κυρίως τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος Κυριάκος, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει την αναβάθμιση Τσιάρα και απλώς εκείνο που μένει είναι ο χρόνος που θα την ανακοινώσει.

! Στο πλαίσιο της σεναριολογίας του φημολογούμενου ανασχηματισμού υπάρχει μια έντονη φήμη, σύμφωνα με την οποία, δεν αποκλείεται να δούμε τη νυν υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να αλλάζει χαρτοφυλάκιο. Ναι, τώρα και πριν τη ψήφιση των σχεδιαζόμενων νόμων που έχει δρομολογήσει για το ερχόμενο Φθινόπωρο.
Πιέζουν για παραίτηση τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

-Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, γεγονός που οδηγεί πολλούς Ιεράρχες, να θέτουν επί τάπητος ακόμη και το θέμα της παραίτησής του. Από αξιόπιστη πηγή μαθαίνω ότι την προηγούμενη βδομάδα κατεγράφη σχετική κινητικότητα.

-Μάλιστα όσοι έχουν γνώση του παρασκηνίου των τελευταίων ημερών δεν αποκλείουν να υπάρξουν εξελίξεις (και μάλιστα εντός του τρέχοντος μήνα) προς αυτή την κατεύθυνση. Η εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Κρήτης, προκαλεί κινητικότητα και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

-Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Motor Oil, Βαρδής Βαρδινογιάννης, φέρεται να «ψηφίζει» τον Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, με τον οποίο συνδέεται και με συγγένεια.

! Θυμάστε που σας έλεγα ότι ο Μυτιληναίος «παντρεύτηκε» με την κατασκευαστική «Μεσόγειος» εταιρεία που ειδικεύεται στα σκουπίδια και ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη «αρραβωνιάστηκε» και μάλιστα πληρώνοντας ακριβά την εταιρεία Thalis; Ε λοιπόν, με βάση τις προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στον διαγωνισμό για τους ΧΥΤΑ, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την συμμετοχή των ως άνω σχημάτων στη μεγάλη δουλειά των απορριμμάτων.

Πηγή: parapolitika.gr