Στον Φλέσσα οι Μπακοκαυμενάκηδες

-Ανέλαβε οριστικά ο Γιώργος Φλέσσας τους Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη καθώς το συζητούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες. Τη δική του «υπογραφή» είχε η χθεσινή ανακοίνωση των δύο επιχειρηματιών για την Ελλάκτωρ. Όπως φαίνεται θα κρατήσουν και τον Σεραφείμ Κωνσταντινίδη που τους βοηθούσε στο …αντάρτικο των τελευταίων μηνών. Προς το παρόν, πάντως, για τους δύο εφοπλιστές ισχύει η αγαπημένη μου αρβανίτικη παροιμία: «Πήγαν με άλογο και γυρίζουν με γαϊδούρι!» Για όσους έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο Φλέσσας, θα προσπαθήσω να φρεσκάρω τη μνήμη τους. Ήταν το αφεντικό της εταιρείας Civitas που έπαιρνε (εκτός των άλλων) πολλές δουλειές από τη ΝΔ επί Καραμανλή.

-Ο επικοινωνιολόγος υπήρξε στενός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του πανίσχυρου την εποχή της κυβέρνησης Καραμανλή, υπουργού Δημοσίων Έργων Γιώργου Σουφλιά. Κάποια στιγμή η Civitas βάρεσε κανόνι αφήνοντας διαφορά φέσια στην αγορά. Ο Φλέσσας δεν χάθηκε ποτέ αφού προσπάθησε με κάθε τρόπο να κρατηθεί επαγγελματικά ζωντανός. Και τα κατάφερε. Έτσι εσχάτως απέκτησε και πελάτη του Μπακοκαυμενακηδες, οι οποίοι είναι αλήθεια πως έχουν μια επιρρέπεια στους ταλαιπωρημένους (με την καλή έννοια του όρου) της αγοράς. Ο Φλέσσας καλείται να τους ξοδέψει τα λεφτά δεξιά, κι αριστερά. Αν κρίνω από τα όσα βλέπω έχει αρχίσει και μάλιστα ακολουθώντας την ίδια παλιά συνταγή.

Στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο Χρυσοχοΐδης

-Ειδικός Σύμβουλος στο ΕΛΙΑΜΕΠ αναλαμβάνει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, ο τέως υπουργός, με απόφαση του ΔΣ αναλαμβάνει θέση Ειδικού Συμβούλου, επικεφαλής του προγράμματος Εσωτερικής Ασφάλειας του ΕΛΙΑΜΕΠ. Δεν ξέρω πόσο καιρό πήρε στον τέως υπουργό να καταλήξει στην απόφαση να αποδεχτεί το συγκεκριμένο αξίωμα. Όχι τίποτα άλλο, νομίζω ότι ενόψει της καθόδου του με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, όχι μόνο δεν του προσθέτει, αλλά απεναντίας του αφαιρεί δύναμη. Ωστόσο περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Προφανώς ο Χρυσοχοίδης έχει καταβληθεί από τον ιό όσων απομακρύνονται από υπουργικούς θώκους. Αυτόν που σε οδηγεί να ψάχνεις διαρκώς για μια καρέκλα.

Τεράστια διαφήμιση στον Λιβάνιο

-Ψάχνω να βρω προηγούμενο τόσο καλής σχέσης ανάμεσα σε υπουργό και υφυπουργό και δυσκολεύομαι. Ειλικρινούς εννοώ, γιατί από τις άλλες συναντά κανείς και στα ράφια των super market. Χθες το μεσημέρι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλούσε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα εργαλείο που ετοιμάζει το υπουργείο, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Εσωτερικών, και το οποίο στόχο έχει να διαθέσει τα επόμενα επτά χρόνια περίπου 320 εκατ. ευρώ για να γίνουν πιο «έξυπνοι» οι ΟΤΑ της χώρας.

-Εκεί που έγινε ο μεγάλος χαμός στην αίθουσα ήταν όταν αναφέρθηκε στον υφυπουργό του. «Σήμερα εδώ μαζί με τον Γεωργαντά (τον έτερο υφυπουργό) βρισκόμαστε ως φίλοι του Θεόδωρου Λιβάνιου». Η συγκεκριμένη φράση του Πιερρακάκη έγινε δεκτή με ένα θερμό χειροκρότημα, αφού είναι γνωστό ότι ο Λιβάνιος που θα χειριστεί το πρόγραμμα των «έξυπνων» πόλεων, υπήρξε ο αγαπημένος των αυτοδιοικητικών. Βλέπετε μετά από χρόνια οι άνθρωποι είχαν βρει ένα κανονικό κυβερνητικό αξιωματούχο για να συνεννοηθούν.

-Το δεύτερο όμως ακόμη πιο δυνατό χειροκρότημα «έπεσε» όταν ο Πιερρακάκης μίλησε «για τη συνεργασία και την ώσμωση που πρέπει να υπάρξει μεταξύ μας». Ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα παλιό ρητό το οποίο αποδίδεται σε έναν Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος θεωρούνταν και σκληρός άνθρωπος, τον Λίντον Τζόνσον, ο οποίος έλεγε ότι: «Όταν σκέφτομαι ότι είναι δύσκολη η θέση μου, το να είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ, σκέφτομαι ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, θα μπορούσα να είμαι δήμαρχος».

! Επίσης στα εγκαίνια της Cisco ο Πιερρακάκης είπε αστειευόμενος, ενώ έκοβε την κορδέλα με τον Άδωνη: Δέχομαι να το κάνω αρκεί να μην περιλαμβάνει φτυάρι. Οι δυο προ ημερών εγκαινίασαν με τον πρόεδρο Κυριάκο το Lamda Hellix Digital Realty Company στο Athens Data Center Campus στο Κορωπί κρατώντας κάτι φτυάρια λες και ήταν εργάτες σε οικοδομή.

Καθυστερεί το «Λευκό Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

-Άλλους τρεις μήνες παράταση για να βάλει στις ράγες το πολυδιαφημισμένο «Λευκό Βέλος» ζήτησε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και παλαίμαχος των ιταλικών σιδηροδρόμων Dario Lo Bosco. Τα δύο ανακατασκευασμένα τρένα έχουν έρθει εδώ και μήνες με στόχο να δρομολογηθούν στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Οι Ιταλοί ξέχασαν να εγκαταστήσουν το «σύστημα αμμοδιασποράς» και τα τρένα δε μπορούν να λάβουν άδεια κυκλοφορίας! Ο Σικελός La Bosco περιμένει και το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά την αναγκαστική παραίτηση του ευέξαπτου Φίλιππου Τσαλίδη, μήπως και βρεθεί άκρη με τη νέα πολυετή σύμβαση που συζητείται εδώ και πολύ καιρό με το υπουργείο Υποδομών.

!!Έχουν βγει τα μαχαίρια μεταξύ των πρώην συνεταίρων στη Bluehouse που έχει το 50% του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen. Και έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν email όχι μόνο για την τύχη του McArthurGlen αλλά και για κάτι ακίνητα – φιλέτα στην Κεντρική Ευρώπη και κάτι δουλειές στην Ρουμανία.

Πηγή: parapolitika.gr