Ο υπουργός Τουρισμού στην προσπάθεια να τονώσει και το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Ελλάδα, παραχώρησε συνέντευξη στη «Le Figaro»

Εκτός από τις συναντήσεις του υπουργού Τουρισμού με ανώτατα στελέχη της γαλλικής τουριστικής βιομηχανίας στη διεθνή τουριστική έκθεση στο Παρίσι, ο Βασίλης Κικίλιας, στην προσπάθεια να τονώσει και το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον των Γάλλων για διακοπές στην Ελλάδα, παραχώρησε συνέντευξη στη «Le Figaro».

Στη συνέντευξή του επισήμανε ότι η Ελλάδα ενθαρρύνει ιδιαίτερα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς είναι μια κατεξοχήν ορεινή χώρα και ο σχετικά ήπιος χειμώνας της είναι κατάλληλος για επισκέπτες που μπορούν να επιδοθούν σε αθλητικές ή φυσιολατρικές δραστηριότητες, όπως προτιμούν οι Γάλλοι.

Η στρατηγική Κικίλια στοχεύει και στην τόνωση του χειμερινού τουρισμού, καθώς οι Γάλλοι έχουν σχολικές διακοπές διάρκειας δύο εβδομάδων τον Οκτώβριο, τα Χριστούγεννα, τον Φεβρουάριο και το Πάσχα. Μάλιστα, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ ετοιμάζουν ήδη καμπάνια για τους χειμερινούς εναλλακτικούς προορισμούς.

Πηγή: parapolitika.gr