Ο Χάλαρης στο Υπερταμείο

Προ ημερών με απόφαση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ο επί διετία πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα Χρήστος Χάλαρης, που μόνο επιτυχημένος δεν μπορεί να θεωρηθεί. Απεναντίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι έχει την βασική ευθύνη για τα πολλά και σωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΦΚΑ. Όμως στην Ελλάδα κανείς δεν πάει χαμένος, ούτε καν αυτοί που φεύγουν με τις κλοτσιές (με την καλή έννοια του όρου) από τις καρέκλες της εξουσίας, ως αποτυχημένοι.

-Αυτό επιβεβαιώνει και η περίπτωση Χάλαρη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ήδη ο Γρηγόρης Δημητριάδης επικεφαλής του Υπερταμείου (Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ), έχει συζητήσει μαζί του προκειμένου να αναλάβει νευραλγική θέση στο ταμείο. Πάντως πέραν του ουσιαστικού που έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα (που δεν είναι στα δυνατά σημεία του Χάλαρη) εν προκειμένου τίθεται και ένα μικρό θέμα ηθικής τάξης, που συνδέεται με την ταχύτητα να βολευτεί ένας αποτυχημένος.
Ο Δημητριάδης πιέζει και για το ΤΑΙΠΕΔ

-Χθες το «powergame.gr» σας έγραφε και για τα πρόσωπα που προωθούνται για τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης πριν από μια βδομάδα είχαμε αναφερθεί και στη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και σχετίζεται με το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό που δεν σας έχουμε γράψει και αποφάσισα να το γράψω σήμερα, είναι ότι ο επικεφαλής του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριαδης (που δεν έχει καμία σχέση με τον διευθυντή του Μητσοτάκη) ασκεί πιέσεις προκειμένου να υπάρξει άμεση αντικατάσταση της υπάρχουσας διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Τα υπόλοιπα που ακούγονται υπό τη μορφή φημών, σχετικά με κάτι εταιρείες που έχουν προσληφθεί και συνδέονται με την V+O, κατά πάσα πιθανότητα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Άλλωστε η διαφημιστική των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου έχει αποφασίσει να μην ασχολείται (και τόσο) με λογαριασμούς του Δημοσίου.
Ρευστό στην Premia

-Προσφάτως η εταιρεία Premia προχώρησε σε αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ., στέλνοντας μήνυμα στην αγορά, ότι υπάρχει διάθεση για περαιτέρω επενδύσεις. Πράγματι όπως πληροφορούμαι, το αφεντικό τρελάθηκε δείχνοντας διάθεση να αύξηση την ρευστότητα της εταιρείας, με το πόσο των 75 εκ. ευρώ. Οι διοικούντες την εταιρεία θεωρούν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πρόσφορο για πολλές και μεγάλες επενδύσεις.

-Γι αυτό και αποφάσισαν μέσα στον Ιούλιο να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εξέλιξη που θα φέρει ρευστότητα, για νέες επενδύσεις. Καθοριστικό ρόλο στην επανεκκίνηση της Premia διαδραματίζει ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μαρκάζος, πρόσωπο που γνωρίζει από την καλή και την ανάποδη την αγορά των ακινήτων (και όχι μόνο).
Το ναυάγιο του Πλακιωτάκη

-Είναι προφανές ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιαννης Πλακιωτάκης, δεν έχει πάρει χαμπάρι τα όσα γίνονται στο λιμενικό σώμα. Γιατί αν είχε αντιληφθεί έστω και τα μικρά θα είχε ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ωστόσο όπως έχει αποδειχθεί από την πρόσφατη πολιτική ιστορία, με τους εισαγγελείς, όπως και με τους υπουργούς, ασχολούνται άλλοι εισαγγελείς. Και επειδή ο Πειραιάς είναι μικρό χωριό και όλοι γνωρίζονται, ενδεχομένως ο Πλακιωτάκης να ψάχνει λιμάνι να κρυφτεί. Εκτός κι αν τον σώσουν οι λιμενικοί, που του έχουν και υποχρέωση, για τη στήριξη που τους παρέχει τα δυο τελευταία χρόνια.
Πρόταση σε «Γευσήνους»

-Σας έχω γράψει ότι το fund CVC μετά τη Vivartia, ενδιαφέρεται και για την εταιρεία Γευσήνους του Μανώλη Βαβουράκη, με τις σχετικές συζητήσεις να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η κουβέντα ξεκίνησε από τον Θανάση Παπανικολάου, που γνωρίζει πολύ καλά τη δυναμική και των δυο «μαγαζιών» που ειδικεύονται πολυεπίπεδα στην εστίαση. Ως γνωστόν Vivartia και Γευσήνους, διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για να επικρατήσουν στον διαγωνισμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη σίτιση των μεταναστών. Η απαίτηση Βαβουράκη για να πουλήσει την κατά κοινή ομολογία καλή εταιρεία, ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Άλλωστε όπως λένε άνθρωποι της αγοράς οι δουλειές είναι πολλές, και Vivartia και Βαβουράκης, θα μπορούσαν να αναλάβουν και τη σίτιση των νοσοκομείων.

Πηγή: parapolitika.gr