Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος φορούσε προστατευτική μάσκα και φαινόταν ευδιάθετος

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, πρώην υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, ο Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο
 από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνιας, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη εβδομάδα λόγω μιας λοίμωξης στο ουροποιητικό.

Ο 75χρονος πρώην πρόεδρος φορούσε προστατευτική μάσκα, φαινόταν ευδιάθετος και αποχαιρετούσε φεύγοντας τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ιατρικού κέντρου, που ήταν στο πλευρό του τις περασμένες μέρες.

Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό του Μπιλ Κλίντον, Δρ Άλπες Αμίν, ο Μπιλ Κλίντον θα επιστρέψει στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη και θα συνεχίσει την ανάρρωσή του λαμβάνοντας αντιβιοτικά.

Ο πυρετός του έχει πέσει και τα λευκά αιμοσφαίρια έπεσαν επίσης σε φυσιολογικά επίπεδα, πρόσθεσε στην ανακοίνωση που έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος του Κλίντον.

Ο Κλίντον, πρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ 1993-2001, είχε πολλά καρδιολογικά προβλήματα στο παρελθόν και έχει υποβληθεί δύο φορές σε επέμβαση, το 2004 και το 2010.

Το γεγονός αυτό τον ώθησε να αλλάξει τη διατροφή του και να γίνει χορτοφάγος. «Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά αν δεν είχα φάει τόσα χάμπουργκερ και μπριζόλες και αν είχα λιγότερο άγχος στη ζωή μου» είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Πηγή: parapolitika.gr