Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση έδωσε μια ευκαιρία εθνικής αναδίφησης για όλους τους Ελληνες. Για κάποιους όμως έκρυβε και εκπλήξεις μέσω… γενεαλογικού δέντρου! Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανασύροντας την παιδική του φωτογραφία από το Ελληνικό Αρκαδίας, ντυμένος τσολιαδάκι, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε έναν λόγο παραπάνω να ντύνεται έτσι την 25η Μαρτίου.

Λόγο καθαρά οικογενειακό. Ψάχνοντας, λοιπόν, σε βάθος το οικογενειακό του δέντρο, ο πρώην επίτροπος ανακάλυψε ότι ο προ-προπάππους του, ο ιερέας Δημήτριος Σταυρόπουλος, από την οικογένεια της μητέρας του, ήταν ο άνθρωπος που όρκισε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στον αγώνα για την ελευθερία.

Πρόκριτος, Φιλικός και διαπρεπής αγωνιστής του 1821, ο Δημήτριος Σταυρόπουλος, γεννημένος στο Χρυσοβίτσι το 1788, είχε συλλειτουργό τον γιο του Ιωάννη Παπαδημητρίου και όρκισε τον γέρο του Μοριά αρχιστράτηγο της Καρύταινας και τον Κανέλλο Δεληγιάννη πρόεδρο της πενταμελούς Εφορείας της Καρύταινας (επαναστατική κυβέρνηση της Αρκαδίας) την 28η Απριλίου 1821, στο Χρυσοβίτσι.

Πολλά χρόνια αργότερα, στο τέλος του 19ου αιώνα, ο γιος του Ιωάννη Παπαδημητρίου, ιερέας και αυτός, μετονομάστηκε Παπαδόπουλος (ο μικρός γιος του παπά). Ολα αυτά συγκίνησαν πολύ τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μέχρι βέβαια που άκουσε τον Πολάκη στη Βουλή να εξηγεί ότι… ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

 

Πηγή: parapolitika.gr