Η καταληκτική ημερομηνία για τη συλλογή υπογραφών είναι η 15η Οκτωβρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κούρσα της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Βάσει του καταστατικού οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών και παρότι η αρχική σκέψη ήταν η συλλογή υπογραφών να ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου με ενδεχόμενη παράταση 1-2 ημερών, τελικά η καταληκτική ημερομηνία θα είναι στις 15 Οκτωβρίου.

Έτσι λοιπόν ο υποψήφιος αρχηγός και ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνει διαδικτυακό κάλεσμα υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Μάλιστα σε μήνυμα που εστάλη μέσω email που σε κατευθύνει σε ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα του αναφέρονται τα εξής:

 «Αλλάζουμε μαζί, κερδίζουμε μαζί. Στον αγώνα για την αναγέννηση της παράταξής μας, η στήριξή σας είναι η δύναμή μου. Μαζί μπορούμε να ανανεώσουμε το Κίνημά μας και να το βγάλουμε από τη σημερινή στασιμότητα. Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και τη θέση που αξίζει σε μια παράταξη με τη δική μας ιστορία».

 Η «κούρσα» των τεσσάρων

Οι τέσσερις υποψήφιοι, (Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης) προκειμένου να τους δοθεί το δικαίωμα να ανακηρυχτούν υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει την στήριξη είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, που αριθμεί περί τα 300 στελέχη είτε να συγκεντρώσουν 5.000 υπογραφές μελών και στελεχών του κόμματος.

 Η κατάθεση των υπογραφών θα γίνει μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής η οποία αναμένεται να κάνει δεκτή την εισήγηση της ΕΔΕΚΑΠ για διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου 2021.