Το μικρό ανεξάρτητο κράτος του Αγίου Μαρίνου έλαβε την Τετάρτη την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik-V, με 7.500 δόσεις. ‘Αλλα τόσα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν στις υγειονομικές αρχές του Αγίου Μαρίνου, για την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Αναμένει δόσεις και από Pfizer και AstraZeneca

Παράλληλα, το μικρό αυτό κρατίδιο (που μετρά 34.000 κατοίκους) αναμένει και τις πρώτες δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer. Την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί Ιταλοί που ζουν σε περιοχές κοντά στον ‘Αγιο Μαρίνο (ιδίως στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια) μπορεί να επιχειρήσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στο μικρό αυτό κράτος, το οποίο έχει συνολική έκταση εξήντα ενός τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Ο Ραφαέλε Ντονίνι, υπεύθυνος του τομέα της υγείας της Εμίλια Ρομάνια, δήλωσε σχετικά: « δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει λάβει καμία έγκριση από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων και, κατά συνέπεια, σε αυτή την φάση δεν πρόκειται για ένα εμβόλιο που μπορεί να χορηγηθεί και ούτε η χρήση του οποίου μπορεί να συμβουλευθεί από τους ειδικούς».

Οι αρχές του Αγίου Μαρίνου, πάντως, τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για χορήγηση σε ιταλούς πολίτες.

Πηγή: parapolitika.gr