Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και κάλυψαν την αυθεντική διαδρομή, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πάνω από 45.000 συμμετοχές είχε ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας
που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας χιλιάδες δρομείς απ’ όλο τον κόσμο σε αυτή τη μοναδική αθλητική εμπειρία.

Οι αθλητές ξεκίνησαν από τον τύμβο Μαραθώνα και κάλυψαν την αυθεντική διαδρομή, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (αθλητής του ΓΑΣ Ιλισσός) ήταν ο μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο λίγα λεπτά πριν από τις 11:30.

Ο Πιτσώλης, που ήταν τρίτος στον περσινό αγώνα, πέτυχε την ανατροπή στο τέλος, στο τελευταίο χιλιόμετρο, ξεπερνώντας τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) και κάνοντας την έκπληξη.

5730187
5730166
5730184

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, ο μεγάλος νικητής δήλωσε ευτυχισμένος που απέδωσε η τακτική που ακολούθησε στην κούρσα, ενώ, ερωτηθείς που θα ήθελε να αφιερώσει τη νίκη, ανέφερε τη γυναίκα του, η οποία, όπως είπε, «θα του δώσει το μεγαλύτερο μετάλλιο σε μερικούς μήνες».

Πρώτη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιος της Αθήνας τερμάτισε η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του ΑΠΚ Νεάπολης έκοψε πρώτη το νήμα με χρόνο 2.46.01, επίδοση που αναμένεται να τη φέρει στις 20 κορυφαίες αθλήτριες στην ιστορία της Αυθεντικής Διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η επιτυχία της νεαρής αθλήτριας γίνεται μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, μόλις πριν από δύο χρόνια, είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

5730206
5730275

5730334

«Είναι λες και ζω ένα όνειρο», ήταν οι πρώτες κουβέντες της 26χρονης αθλήτριας μετά τον τερματισμό της.

Οι απονομές των μεταλλίων 

Εικόνες από τη διαδρομή

Eικόνες και βίντεο από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Πηγή: parapolitika.gr