Από την Σμύρνη της Τουρκίας το χακάρισμα του λογαριασμού μου στο instagram, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

 Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε παράλληλα  πως στη ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα και οι πρώην πρωθυπουργοί δικαιούνται να ομιλούν και να έχουν διαφορετική άποψη σημειώνοντας ότι το timimg που εκφράζεται η άποψη κρίνεται από όλους.

 Για διερευνητικές επαφές

Αναφερόμενη στις διερευνητικές επαφές είπε πως όλοι έχουν μιλήσει για Χάγη λέγοντας χαρακτηριστικά «στόχος είναι να συμφωνήσουμε ότι  διαφωνούμε και να πάμε σε διεθνή διαιτησία».

 Συμπλήρωσε μάλιστα πως η προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη περνά μέσα από την Ελλάδα.

 Διευκρίνισε ότι η γείτονα πρέπει να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο και τη Χάγη και πως θα υποχρεωθεί να συζητήσει με βάση το διεθνές δίκαιο που προβλέπει συζήτηση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

 Ξεκαθάρισε ότι μονομερής αξίωση της Τουρκίας δεν προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

 Τέλος, επέκρινε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι προσέρχεται στο Κυπριακό με θέση για δύο κράτη κάτι που είναι αντίθετο με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

 Για Κουφοντίνα

Αναφορικά με τα πανό στα πανεπιστήμια υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε πως κάποιοι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία για τα θύματα των τρομοκρατών, και σημείωσε  πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα και είναι όμηρος μικρού αριθμού στελεχών του.

 Εξέφρασε, τέλος,  την συμπαράσταση της στον Κωνσταντίνα Μπογδάνο, λέγοντας πως διάλογος με  βόμβες και απειλές δεν γίνεται ενώ είπε ότι η Δημοκρατία  δεν εκβιάζεται.