Υποστηρίζει ότι οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας τους και δεν πρέπει να χαίρουν ασυλίας

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει μήνυση, για λογοκρισία από τις πλατφόρμες των τριών τεχνολογικών κολοσσών, το Facebook, το Twitter και την Google.

Μάλιστα θα κινηθεί εναντίον και των διευθυνόντων συμβούλων των εταιρειών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο γήπεδο γκολφ που διαθέτει στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι ζητά «να μπει τέλος στη σιωπή που του επέβαλαν και να τον βγάλουν από τη μαύρη λίστα». Ισχυρίστηκε επίσης ότι άδικα τον έχουν λογοκρίνει και τον έχουν μπλοκάρει από τις πλατφόρμες.

Το «μπλόκο» στον Τραμπ έγινε μετά τη φονική εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, καθώς όπως υποστήριξαν οι πλατφόρμες, είχαν ανησυχία ότι ο Τραμπ θα υποκινούσε περαιτέρω βία. Η απαγόρευση παραμένει.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι το Twitter, το Facebook και οι πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει κατάχρηση της εξουσίας τους και δεν πρέπει να χαίρουν ασυλίας, την οποία θα πρέπει να κερδίσουν ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της κυβέρνησης.

Προς το παρόν, οι τεχνολογικές πλατφόρμες δεν έχουν σχολιάσει τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: parapolitika.gr