Ενώ προετοιμάζεται για τις εκλογές του 2024

Η ανησυχία για το δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ
δεν υπερκαλύπτεται από το ιλαρόν της γκάφας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ. Η Τζιν Κάρολ, που τον κατηγορεί για βιασμό, είχε δηλώσει πως δεν είναι ο τύπος του. Παρ’ όλα αυτά, του έδειξαν μία φωτογραφία με το πρόσωπό της, στην οποία ήταν και εκείνος. 

«Αυτή είναι η Μάρλα, ναι. Είναι η γυναίκα μου», φέρεται να είπε ο Τραμπ. Εννοούσε τη Μάρλα Μέιπλς, με την οποία ήταν παντρεμένος. Πέραν του συμπεράσματος που θα μπορούσε να προκύψει για την έλλειψη ενσυναίσθησης, οι συνήγοροι της Τζιν Κάρολ θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι όχι μόνο είναι ο τύπος του, αλλά θα μπορούσε να την… παντρευτεί κιόλας. 

Ο δικηγόρος του φέρεται να αντέδρασε γρήγορα, αν και δεν γινόταν να το… σώσει τελείως. 

Αυτό είναι ένα από τα αποσπάσματα της κατάθεσης Τραμπ που έχει δει το φως της δημοσιότητας.Μάρλα Μέιπλς και Τίφανι Τραμπ

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι είχε ισχυριστεί πως η καταγγέλλουσα είχε πει ότι «ήταν πολύ σέξι να σε βιάζουν».

Η Κάρολ, σύμφωνα με την καταγγελία της, ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ την βίασε σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Από την πλευρά του, το αρνείται.

Μήνυσε, έτσι, τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμηση. Νόμος της Νέας Υόρκης επιτρέπει σε άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής επίθεσης, αρκετά παλιά, να ασκούν καταγγελίες εντός καθορισμένου χρονικού πλαισίου.

Ο Τραμπ ήταν παντρεμένος με τη Μέιπλς, μητέρα της κόρης του, Τίφανι, από το 1993 έως το 1999.

Η εν λόγω φωτογραφία που ο Τραμπ νόμιζε ότι απεικόνιζε την Μέιπλς δείχνει εκείνον στην εταιρεία της Κάρολ τη δεκαετία του 1990.

Στην κατάθεσή του, ο Τραμπ νόμιζε ότι επρόκειτο για λήψη από μία εκδήλωση.

Στα αποσπάσματα, που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είπε για την Κάρολ πως «εκείνη είπε ότι της έκανα κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τίποτα δεν έγινε. Δεν ξέρω τίποτα γι’ αυτήν την τρέλα».

Υποστήριξε επίσης ότι η Κάρολ τον κατηγόρησε για βιασμό προκειμένου να προωθήσει το «πολύ φτωχό σε ποιότητα βιβλίο της».

Απευθυνόμενος στους δικηγόρους της, είπε πως θα την μηνύσει «μόλις τελειώσει όλο αυτό και αδημονώ να γίνει αυτό. Και θα μηνύσω και εσάς».Η Τζιν Κάρολ

Ο Τραμπ αποκάλεσε ακόμα την Κάρολ «ψυχικά ασθενή» και ψευδώς ισχυρίστηκε ότι εκείνη είχε μιλήσει για ευχαρίστηση στην σεξουαλική επίθεση.

«Στην πραγματικότητα υπονόησε ότι το λάτρεψε. Αλήθεια, νομίζω ότι είπε πως ήταν σέξι, έτσι δεν είναι; Είπε ότι είναι πολύ σέξι να σε βιάζουν. Δεν το είπε αυτό;» φέρεται να κατέθεσε.

Ο Τραμπ αναφερόταν σε μια συνέντευξη στο CNN το 2019, στην οποία η Κάρολ περιέγραψε γιατί προτίμησε να μη χρησιμοποιήσει τη λέξη «βιασμός», καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι «ο βιασμός είναι σέξι».

Στην κατάθεση του Τραμπ, ο δικηγόρος της Κάρολ ρώτησε: «Είναι μαρτυρία σου ότι η Ε. Τζιν Κάρολ είπε ότι της άρεσε να δεχτεί σεξουαλική επίθεση από σένα;»

Ο Τραμπ είπε πως «λοιπόν, με βάση τη συνέντευξή της, πιστεύω ότι αυτό συνέβη. Και μπορούμε να το πούμε αυτό. Νομίζω ότι είπε ότι ο βιασμός ήταν σέξι -κάτι που δεν είναι, παρεμπιπτόντως».

Στη συνέντευξή της στο CNN, η Κάρολ είχε πει πως δεν το είχε σκεφτεί τότε ως βιασμό: «Το σκέφτηκα ως ένα βίαιο περιστατικό. Το σκέφτηκα σαν έναν αγώνα. Και θα σας πω πόσο ανόητο ήταν (που) νόμιζα ότι νίκησα επειδή (κατάφερα και) βγήκα έξω (από το δοκιμαστήριο)».

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είναι ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για να λάβει το χρίσμα από τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να διεκδικήσει την Προεδρία το 2024.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες, δε, του δίνει προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του, του κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις.

Μια δίκη σχετικά με την αξίωση βιασμού του Κάρολ πρόκειται να ξεκινήσει τον Απρίλιο.

Πηγή: parapolitika.gr