Ο οικονομικός εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία χθες στους 3 οικονομικούς εισαγγελείς

Να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα για τον Άδωνι Γεωργιάδη
και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis.

Ο οικονομικός εισαγγελέας απέστειλε παραγγελία χθες στους 3 οικονομικούς εισαγγελείς, ζητώντας «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.
Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, στην παραγγελία του, επικρίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, τονίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και πλέον μετράει ο 5ος χρόνος που βρίσκονται σε μία άτυπη ομηρεία.

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από τη ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράτε», φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο κ. Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Έτσι, την 1η Ιουλίου ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

Οι απαντήσεις εστάλησαν τις προηγούμενες ημέρες και προφανώς ο κ. Μπαρδάκης διαπίστωσε ότι υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω μεγάλη καθυστέρηση.

Πλέον, οι οικονομικοί εισαγγελείς οφείλουν να περαιώσουν άμεσα την έρευνα τους για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο και αμέσως μετά να ολοκληρώσουν την έρευνα και για τους περίπου 3.000 γιατρούς ανά την Ελλάδα που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο εισαγγελικό μικροσκόπιο για μίζες από τη Novartis.