Ένα μοντέλο αλμπίνος που ξεχωρίζει στο χώρο της μόδας

O Νίκος Μαλεσία είναι 28 χρονών και κατάγεται από την Κορυτσά της Αλβανίας. Από 5 χρονών ζει στην Ελλάδα και ασχολείται τα τελευταία τρία χρόνια με το μόντελινγκ. Ανήκει μάλιστα στην κατηγορία των μοντέλων των αλμπίνων, που σημαίνει ότι έχει έλλειψη χρωστικής στο δέρμα, στα μάτια και στο τρίχωμά του.

Ο ίδιος μιλάει για πρώτη φορά στην «ΟΝtime» και τη Σάσα Σταμάτη για τον αλμπινισμό (λευκοπάθεια): «Έχω μια σπάνια γενετική μετάλλαξη, η οποία επηρεάζει το δέρμα και την όραση. Στην ουσία δεν έχω μελανίνη. Το χειρότερο ήταν στην εφηβεία, που με κοίταζαν όλοι περίεργα γιατί δεν είχαν δει στην Ελλάδα ένα παιδί τόσο ξανθό, με τόσο μαλλί κι εγώ ένιωθα άβολα. Με τα χρόνια συνήθισα κι έμαθα να ζω με αυτό. Γεννήθηκα έτσι. Φαινόταν η διαφορετικότητά μου, αλλά την επιστημονική έννοια, ότι έχω αυτή την ασθένεια, την έμαθα από το δημοτικό».

Ο Νίκος μας εξηγεί πώς τον αντιμετώπιζαν στο σχολείο: «Το bullying στο σχολείο ήταν μικρό – στο δημοτικό δεν υπήρχε καθόλου. Ήμουν άτακτος μαθητής. Στο γυμνάσιο υπήρχε bullying, αλλά έχω κάνει κι εγώ. Φυσικά, τότε ήμασταν έφηβοι, ο ένας πείραζε τον άλλον, δεν καταλαβαίναμε και πολλά».

Πώς μπήκε όμως στη ζωή του το μόντελινγκ; «Το 2016 υπήρχε μια προσέγγιση από μια κυρία που ήθελε να με βάλει στο χώρο της μόδας, αρχικά αρνήθηκα. Μετά από 2 χρόνια είχα μια άλλη προσέγγιση από τη φωτογράφο Mortria, η οποία με έπεισε τελικά, κάναμε φωτογράφιση μαζί. Από εκεί με είδε ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου the legion, Δημήτρης Μακρής, με προσέγγισε, μου έκανε την πρόταση συνεργασίας και σήμερα έχουμε μια άψογη συνεργασία». Τέλος, παραδέχεται ότι λατρεύει την Ελλάδα: «Στην Ελλάδα έχω μεγαλώσει, αισθάνομαι Έλληνας, μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ και έχω κάνει και καλούς φίλους».

Πηγή: parapolitika.gr