Εγκαλεί τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

Δριμεία επίθεση στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
, Δημήτρη Τζανακόπουλο εξαπολύει ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» και πρώην υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Κοτζιάς. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό, ο κ. Κοτζιάς εγκαλεί τον κ. Τζανακόπουλο πως τον «κόβει» από εκδηλώσεις που διοργανώνονται, καθώς και ότι παρεμβαίνει και ακυρώνει ενωτικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε μαζικούς χώρους.

Στη βάση αυτή ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Τέλη Οκτώβρη, η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης με παρακάλεσε να είμαι ομιλητής στις 1.12.21 σε εκδήλωσή της για την εξωτερική πολιτική, την οποία και αποδέχτηκα. Σήμερα η ίδια οργάνωση μου ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε η εκδήλωση μετά από ρητή εντολή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλου, που μας «απαγόρευσε κάθε εκδήλωση με Κοτζιά, τον οποίον ούτε θέλει να βλέπει, ούτε να ακούει». Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ντρέπεται για μια τέτοια συμπεριφορά, που, επιπλέον, παραβιάζει και τους κανόνες συλλογικής λειτουργίας ενός δημοκρατικού-αριστερού κόμματος.

Πρόκειται για την δεύτερη προβληματική περίπτωση εντός ολίγων ημερών, αφού προηγούμενα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε συμφωνία σειράς παρατάξεων Δικηγόρων, για κοινή κάθοδο στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με ψηφοδέλτιο που συγκροτούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου, Πασοκογενείς, ΠΡΑΤΤΩ. Της ακύρωσης προηγήθηκε και πάλι προσωπική παρέμβαση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλου. Η αριστερά έχει γνωρίσει στην ιστορία της πολλούς τέτοιους αρνητές της συνεργασίας και των κοινών δράσεων. Πάντα της έκαναν κακό με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους. Τέλος, αυτή η παρέμβαση-εντολή του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει έκθετη την αξιωματική αντιπολίτευση αφού εμπόδισε να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό-προοδευτικό ψηφοδέλτιο του χώρου, στον με απόσταση μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας».

Πηγή: parapolitika.gr