Δείτε τι κατάφερε να κάνει

Ένα 12χρονο αγόρι από τη Νιγηρία που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερης διάρκειας κράτημα μπάλας («αγγελάκια» ή «τσαλιμάκια») ποδοσφαίρου σε ένα λεπτό, ισορροπώντας ταυτόχρονα μία δεύτερη μπάλα στο κεφάλι του, σχεδιάζει να αναδείξει τις δεξιότητές του σε παγκόσμιο επίπεδο όταν μεγαλώσει.

Ο νεαρός βασιλιάς της μπάλας

Ο Τσινόσνο Έκε, από την πόλη Βάρι της νότιας Νιγηρίας, έχει κάνει αίσθηση στο διαδίκτυο, με βίντεο από τα κόλπα του προσελκύοντας χιλιάδες θεατές.

Εμπνευσμένος από ποδοσφαιριστές όπως ο Λαϊνέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς και τον συνταξιούχο μέσο Νιγηριανό Τζέι Τζέι Οκόχα, ο Τσινόνσο είπε ότι είναι κυρίως αυτοδίδακτος. «Κανείς δεν με δίδαξε, αλλά ο πατέρας μου με επηρέασε δείχνοντάς μου μερικά σχετικά βίντεο… και πήρα από εκεί ιδέες».

nigirianos-12xronos-me-mpala-podosfairou__1_

Ο Τσινόνσο κατάφερε 111 «αγγελάκια» σε 60 δευτερόλεπτα ενώ ισορρροπούσε μία δεύτερη μπάλα στο κεφάλι του, κερδίζοντας μια θέση στην έκδοση του Guinness World Records του 2021.

Το αγόρι, τώρα με την υποστήριξη μιας εταιρείας μάνατζμεντ, ελπίζει να μετατρέψει το ταλέντο του σε διεθνή καριέρα. «Το όνειρό μου είναι να γίνω ποδοσφαιριστής με ελεύθερο στιλ διεθνώς και να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τσινόνσο, θέτοντας ως επόμενο στόχο τα 2.000 συνεχόμενα «τσαλιμάκια», πάντα ισορροπώντας μία δεύτερη στο κεφάλι του.

Πηγή: parapolitika.gr