Η επίσκεψη του Ιμάμογλου και η θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Τουρκία

Μια συνάντηση με έναν φίλο από τα παλιά περιελάμβανε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις απειλεί την πολυτετή κυριαρχία του Ερντογάν στα πολιτικά πράγματα της γείτονος.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε τον Ιμάμογλου «συνεχιστή της παράδοσης που οικοδομήσαμε με τον Ισμαήλ Τζεμ για μια υγιή σχέση Ελλάδας – Τουρκίας» στη συνάντηση που εξελίχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα.

Στη συνέχεια του προγράμματός του ο κ. Ιμάμογλου συναντήθηκε, σε επίσης θερμό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη του Ιμάμογλου και η θερμή υποδοχή της οποίας έτυχε έχουν προκαλέσει αίσθηση στην Τουρκία, και ο προσκείμενος στον Ερντογάν Τύπος βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης.

Το γλέντι με τον δήμαρχο Αθηναίων

Μόνο τυπικό δεν ήταν το γεύμα που παρέθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης στον Εκρέμ Ιμάμογλου σε εστιατόριο της Πλάκας. Οι δύο δήμαρχοι αποχώρησαν -μετά των συνεργατών τους, βεβαίως- λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα, έχοντας συζητήσει για τα πάντα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης “Θεωρείο” της Καθημερινής.

Φαίνεται πως ο κ. Μπακογιάννης ασπάζεται η φιλοσοφία του παππού του, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρούσε ισχυρό όπλο στις διπλωματικές σχέσεις τη διαπροσωπική φιλία…

Πηγή: parapolitika.gr