Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Έλληνες για σφαγές στη Μικρά Ασία

Σε μία ακόμα προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σαγγάριου, που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων και στη Μικρασιατική Καταστροφή.
«Πριν από 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, εννοώντας τους Έλληνες.

«Η μάχη του Σαγγάριου ολοκληρώθηκε με την νίκη της 30ης Αυγούστου, ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου έφτασε στον τελικό της στόχο με το πέταγμα του εχθρού στην θάλασσα της Σμύρνης. Ο εχθρός καθώς αποσύρονταν από τον Σαγγάριο, κατέστρεφε και έκαιγε κάθε μέρος και οτιδήποτε έβρισκε μπροστά του κάνοντας αμέτρητες ντροπιαστικές σφαγές και δείχνοντας έτσι το πραγματικό του πρόσωπο» ανέφερε ο Ερντογάν κατηγορώντας τους Έλληνες για σφαγές στη Μικρά Ασία.

Ο Τούρκος πρόεδρος προκλητικά συνέδεσε τον Σαγγάριο με το Ματζικέρτ και την άλωση της Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας πως η «ένδοξη τουρκική ιστορία» απλώνεται από τη Βιέννη έως την Ερυθρά Θάλασσα.

«Η νίκη του Σαγγάριου όπως και του Ματζικέρτ, όπως και αυτές της Προύσας, της Αδριανούπολης, όπως και η άλωση της Κωνσταντινούπολης αποτελούν φύλλα της ένδοξης ιστορίας μας, που αγκαλιάζει από την μια μεριά τις πύλες της Βιέννης και από την άλλην την Ερυθρά Θάλασσα», υποστήριξε ο Ερντογάν.

Πηγή: parapolitika.gr