Η φρασεολογία που χρησιμοποίησε μοιάζει με αυτήν της Ολλανδής δημοσιογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν για άλλη μια φορά επιθετικός απέναντι στην Ελλάδα
.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι βουλιάζει τα σκάφη των μεταναστών, ενώ παράλληλα απείλησε την χώρα μας με άνοιγμα των συνόρων.

Η φρασεολογία που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος θύμισε την ερώτηση που δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός για το μεταναστευτικό από την Ολλανδή δημοσιογράφο.

Η ισχυροποίηση του ρόλου της Αθήνας στην ανατολική Μεσόγειο, μετά τις συμφωνίες που πραγματοποίησε με ΗΠΑ και Γαλλία, έχουν εξαγριώσει και αποσταθεροποιήσει πλήρως τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος δεν μπορεί να αντιδράσει όπως έκανε στο παρελθόν στην περιοχή του Έβρου ή στο Αιγαίο, όπου τους διακινητές συνόδευαν τουρκικές ακταιωροί.

Αθήνα: Δεν θα δεχθούμε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Στην κυβέρνηση τονίζουν από την πρώτη στιγμή πως το μεταναστευτικό δεν αποτελεί ελληνοτουρκικό ζήτημα αλλά ευρωτουρκικό, καθώς τα σύνορα της χώρας μας είναι και της Ε.Ε.

«Η Ελλάδα όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.