«Εφόσον δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο»

Νέο παραλήρημα εκ στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μάλιστα πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας σε εκδήλωση έφτασε στο σημείο να μιλά για «κόμπλεξ» της Ελλάδας κατά της χώρας του απειλώντας, παράλληλα, για επιστροφή «στο πεδίο» , κάνοντας πιο έκδηλη από ποτέ την ενόχληση της Άγκυρας αναφορικά με την ελληνογαλλική συμφωνία και όσα αυτή προβλέπει.

«Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις», είπε κάνοντας έμμεση αναφορά στην ελληνογαλλική συμφωνία.

Σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι εφόσον «δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο», χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες «κομπλεξικούς» με αφορμή τις διμερείς συναντήσεις της Αθήνας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός του ότι τα λόγια του τούρκου ΥΠΕΞ μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Η δήλωση του Τσαβούσγλου

«Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθενται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’.

Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν το κόμπλεξ. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις».

Πηγή: parapolitika.gr