Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή το “πόθεν έσχες” του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επεξεργασία του νομοσχέδιου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την επιτάχυνση της κτηματογράφησης, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης κατήγγειλε ότι “το κράτος δικαίου δέχεται πολλαπλά χτυπήματα εδώ δύο χρόνια με διατάξεις όπως αυτές για το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών, το ακαταδίωκτο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, με διάταξη στον Ποινικό Κώδικα για τις δεσμευμένες περιουσίες όσων κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και με τα χθεσινά, με το Πόθεν Έσχες του κυρίου Μητσοτάκη”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως “Αν αυτό με το Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Για παράδειγμα στην Εσθονία το Νοέμβρη του 2020, παραιτήθηκε και ζήτησε συγγνώμη ο υπουργός Παιδείας, επειδή βγήκαν δημοσιεύματα ότι πήγαιναν τα παιδιά του στο σχολείο με πολιτικό αυτοκίνητο, ενώ στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός κόβει βόλτες με το Σινούκ, με σκάφη του Λιμενικού, κρύβει στοιχεία από το Πόθεν Έσχες και δεν συγκινείται κανείς. ‘Άκρα του τάφου σιωπή'”, είπε ο Μάριος Κάτσης.

Γ. Γεωργαντάς : Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται είτε με συκοφαντία, είτε με λαϊκισμό

“Οφείλουμε μία απάντηση στον κύριο Κάτση, για ό,τι ανέφερε σε σχέση με το γνωστό θέμα που προέκυψε πάλι τελευταία, με την προσπάθεια γνωστού εντύπου να δημιουργήσει ένα θέμα πάλι σε ένα ζήτημα, το οποίο έχει εξεταστεί από τα αρμόδια θεσμικά όργανα εξονυχιστικά”, απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός συνέχισε λέγοντας “Είναι πάρα πολύ εύκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι λυπηρό και επικίνδυνο να υιοθετεί κάποιος δημοσιεύματα γνωστών συκοφαντών, καταδικασμένων συκοφαντών και να νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Νομίζω ότι καθένας εδώ πέρα μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα αρμόδια για τον έλεγχο του πόθεν έσχες του καθενός από εμάς. Αυτός ο έλεγχος ο εξονυχιστικός έχει γίνει, και νομίζω ότι κάθε περαιτέρω συνέχιση αυτής της υπόθεσης, το μόνο που καταδεικνύει περίτρανα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο δύο τρόπους να πολιτευτεί: είτε τη συκοφαντία, είτε το λαϊκισμό”.

“Κανένας πολίτης σε αυτή τη χώρα δεν είναι υπεράνω του νόμου. Πολλώ δε μάλλον, οι αιρετοί και ακόμα περισσότερο ο πρωθυπουργός. Και από τη στιγμή που εγκαλείται με συγκριμένα έγγραφα, οφείλει να δώσει εξηγήσεις – ο ίδιος έπρεπε να το ζητάει – για να είναι κρυστάλλινος απέναντι στους πολίτες”, επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης. Μάλιστα απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ είπε, “Για το ποιος κάνει αντιπολίτευση με συκοφαντίες και δημοσιεύματα, εσείς είστε που είχατε δημοσιοποιήσει και είχατε υιοθετήσει το θέμα του σπιτιού του Τσίπρα στα Λεγρενά και δεν ζητήσατε ούτε μία συγνώμη ποτέ, ενώ είχε δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Ο δε κύριος Μητσοτάκης, επειδή απειλεί όσους τον εγκαλούν, να ξέρετε, δεν φοβόμαστε. Η δημοκρατία δεν φοβάται. Αυτός είναι που περιπέφτει σε αντιφάσεις και όσα δήλωνε στο παρελθόν στο πόθεν έσχες, είναι όλα ανοικτά. Το λόγο λοιπόν έχουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αλλά και η ελεγκτική δικαιοσύνη αν μπορεί …..”.

Εναγκαλισμός της αντιπολίτευσης με γνωστό δημοσιογράφο

“Αποδεικνύεται ότι ο εναγκαλισμός της αντιπολίτευσης με το γνωστό δημοσιογράφο, διαρκεί συνεχώς από την παραμονή των εκλογών μέχρι και σήμερα. Ένας εναγκαλισμός, ο οποίος, τελικώς, δεν αφήνει στην αντιπολίτευση το περιθώριο να ασκήσει ουσιαστικά τον ρόλο της, τον οποίο του έδωσε ο ελληνικός λαός και απ’ ότι φαίνεται, θα του τον ξαναδώσει”, απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.