Την ίδια ημέρα απολογούνται συμπληρωματικά και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά στις 22 Απριλίου ζήτησε και έλαβε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, για την υπόθεση των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προϊόν δωροδοκίας από την “THALES NEDERLAND B.V.” στο πλαίσιο της προώθησης της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού που υπογράφηκε το 2003.

Ο πρώην υπουργός, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του βρέθηκε και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διαταχθεί τον Απρίλιο του 2020 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Τότε, το δικαστικό συμβούλιο, με βούλευμα του είχε διατάξει περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Την ίδια ημέρα απολογούνται συμπληρωματικά και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου επισήμανε: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη,η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια.Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος.Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς.»