Μαίνεται η κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Γρηγόρη εναντίον της κυβέρνησης, του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά.

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση της ΝΔ, ο κ. Γρηγόρης έθεσε εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα είχε προηγηθεί παρέμβαση και επίπληξη από την Κουμουνδούρου.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα λοιπόν, κάλεσε με ανακοίνωση της τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να θέσει εκτός κόμματος τους Παύλο Πολάκη και Γιώργο Κυρίτση τους οποίους χαρακτηρίζει «χυδαιολόγους», με αφορμή αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κι αν δεν το κάνει -υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα- «πίσω από αυτούς θα κρύβεται ο ίδιος».

«Όχι μόνο δεν ακούσαμε καταδίκη από τον κ. Τσίπρα για τις χυδαιότητες του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η.Γρηγόρη κατα του πρωθυπουργού, μελών της κυβέρνησης και ανθρώπων που δίνουν στην πρώτη γραμμή τη μάχη κατά του κορονοϊού όπως ο Σ.Τσιόδρας και ο Ν.Χαρδαλιάς, αλλά σήμερα είδαμε δύο κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Π. Πολάκη και τον Γ. Κυρίτση να υπερθεματίζουν» αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και καταλήγει:

«Ο κύριος Τσίπρας είναι ανεπίτρεπτο, για τη λειτουργία της δημοκρατίας να σιωπά. Τον καλούμε να αποδοκιμάσει τους χυδαιολόγους, θέτοντάς τους εκτός του κόμματός του. Αν δεν το κάνει, πίσω από αυτούς κρύβεται ο ίδιος».