Απάντηση στις αιχμές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει με ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Κυριάκο Μητσοτακη ξεκίνησε την εξυγίανση των οικονομικών της που είχαν επιβαρυνθεί από την οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Με απόλυτη διαφάνεια έχει καταθέσει στη Βουλή τις πηγές χρηματοδότησής της. Σε αυτές περιλαμβάνονταν το 2016 και οι συνεισφορές επιχειρήσεων μέχρι 20.000 ευρώ, τηρώντας όλα όσα ορίζει ο νόμος. Δίχως περίεργες διαδρομές και εικονικές συμβάσεις όπως γινόταν στο “μαγαζί”», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Παράλληλα, απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση, η ΝΔ τονίζει ότι «η προσπάθεια να συνδεθεί η αναβάθμιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, παράλληλα με την προσπάθεια αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, με συμφέροντα, είναι άλλη μια θλιβερή απόπειρα να κάνουν το άσπρο-μαύρο».
«Είναι τόσο υποκριτικό, ειδικά τη στιγμή που για την εκπαίδευση των δικών τους παιδιών προτιμούν τα ιδιωτικά σχολεία», σχολιάζει αιχμηρά η ΝΔ.